Öğrenciler, salçalı ekmekle sağlıklı besleniyor

Karacabey Belediyesi okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik düzenlediği salçalı ekmek ikramına devam ediyor. Belediye, dün de Atatürk İlkokulu’nda kurduğu stantda, öğrencilerin gelişimine örnek olması amacıyla salçalı-tereyağlı ekmek ile ayran dağıtımı yaptı.
Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen salçalı-tereyağlı ekmek etkinliğine Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Faruk Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Yoğun ilgi gösteren öğrencilere kendi elleriyle salçalı ekmek dağıtan Belediye Başkanı Ali Özkan, hazır gıda (fastfood) ürünlerden uzak durulması gerektiğine vurgu yaptı. Özkan, “Büyüme çağındaki çocukları sağlıklı beslenme noktasında fastfood yiyeceklerinden uzak tutmak için ve yöremizin ürünü olan salçalık domatesinde marka değerinin yükseltilmesi açısından okullarımızda başlattığımız salçalı-tereyağlı ekmek projemiz devam ediyor. Bugün de Atatürk İlk Okulu’nda bu uygulamamızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize salçalı ekmek ikram ettik. Amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı beslenme konusunu gündeme getirmek. Son yıllarda hızla artan hazır yiyecekler, fastfoodlar hem obeziteyi tetiklemekte, hem de çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Onların zihinsel ve fiziki gelişmelerine engel olmaktadır. Çocuklarımızı sağlıklı beslenme konusunda alışkanlık kazanmaları için, yardımcı olmaya çalıştık. Salçalı-tereyağlı ekmeğimizin yanında da milli içeceğimiz olarak bilinen ayranı sunduk. Çünkü onları bilinçlendirerek, gazlı ve kolalı içeceklerden çocuklarımızı uzak tutmamız gerekiyor. Ayrıca bölgemizde yetiştirilen salçalık domatese vurgu yaparak, reklamına katkı sağlamak da bizi son derece mutlu ediyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Salçalı-tereyağlı ekmek uygulamasında memnuniyetlerini dile getiren veliler de “Belediyemizin çocuklarımız için gerçekleştirdiği bu anlamlı etkinlik çok önemli mesajlar içeriyor. Bu projenin devam etmesini temenni ederek Belediye Başkanımız Ali Özkan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.