AFAD Planı hazırlanıyor

Karacabey Belediyesi ve Bursa Afad (Afet ve Acil Durum Yönetimi) İl Müdürlüğü’nce ortaklaşa hazırlanan olası bir afet durumunda kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların davranışlarını planlayan “Afet Müdahale Planı”nın birinci ayağı olan istişare toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.
Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetmeliği ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) esas alınarak yürütülen “Bursa Afet Müdahale Planı” hazırlık çalışmalarına Karacabey Belediye Başkanlık makamında start verildi. Toplantıda, Belediye Başkan Ali Özkan, Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Afad İl Müdürü İbrahim Tarı, Şube Müdürü Burhanettin Aydınlı, Mühendis Volkan Seyfi, Mühendis Cengiz Başaran ve Şehir Plancısı Kürşat Veral hazır bulundu.
Proje çerçevesinde, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri belirlenecek.
Toplantıda; olası bir afet yaşanması halinde acil durum müdahale planında Karacabey’in merkezi ve çevresini de kapsayacak şekilde konteyner kentler, çadır kentler, depo alanları ve toplanma merkezlerinin olası mekânları hakkındaki konular konuşuldu. Oluşturulan plan sonucunun valilikçe onaylanmasının ardından olası bir afet durumunda hem ilçede ki sorumluların hem de vatandaşların yapması gerekenler hakkında yazılı ve sözlü basın yoluyla ilgililere duyurulacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.