Oğluma komplo kurdular, suçsuzdur!

Teğmen Faruk Akın’ın babası Faik Akın, adalete güvendiklerini belirtti:

*Karacabey’li Teğmen Faruk Akın’ın babası Faik Akın, oğlunun kendisine; “Ben şerefli Türk Ordusu mensubuyum. Alnımız aktır. Umutsuzluğa kapılmayın ve dik durun. Ülkemi ve ailemi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Adalete güveniyorum” dediğini ifade etti.

Karacabey’in olduğu kadar ülke gündemine de bomba gibi düşen İsmetpaşa’lı Teğmen Faruk Akın (23)’ın 2 amirale suikast planlamaktan cezaevine gönderilmesi ve “Silahlı Terör Örgütü”ne üye olmaktan suçlanmasının yankıları sürüyor.

            Önceki gün gazetemizi ziyaret eden teğmenin babası Faik Akın, oğlunun suçsuz olduğunu ve adalete güvendiklerini belirtti.

Oğlum, Atatürk hayranıdır!

Teğmen Faruk Akın’ın 4 yaşından bu yana Atatürk hayranı olduğunu vurgulayan baba Faik Akın, “Oğlumu tanıyan herkes, onun böyle bir suçtan yargılanmasına inanmıyor. Görevine bu yıl başlayan oğluma komplo yapıldı. Küçüklüğünden beri Atatürk hayranı olan oğlumun hedefi onun gibi asker olmaktı. Adalete güveniyoruz ve oğlumun suçsuz olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

            İsmetpaşa Öztusan İlköğretim Okulu’nu bitiren Faruk Akın, Karacabey Dershanesi’ne gitti. Faruk Akın girdiği tüm sınavlarda başarılı olurken Bursa Işıklar Lisesi, Heybeli Ada Deniz Harp Okulu, İstanbul Yeşilyurt Hava Harp Okulu, Antalya Öğretmen Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi’ni kazandı.

            Tercihini Heybeli Ada Deniz Harp Okulu’ndan yana kullanan Faruk Akın, başarılı bir öğrencilik dönemi geçirdi. Deniz Harp Okulu’ndan dördüncülükle mezun olan Faruk Akın, ödülünü ve diplomasını 235. dönem mezuniyet töreninin yapıldığı 30 Ağustos 2008 tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un elinden aldı.

Komploya kurban gitti

Böyle bir öğrencilik dönemi geçiren oğlunun komploya kurban gittiğini yineleyen baba Faik Akın, “İstanbul polisine adressiz elektronik postayla ihbar yapılmış. Sözde bir teğmen tarafından yapıldığı belirtiliyor. Ancak, hiçbir kayıt yok. Telefonlarını bile almamışlar. Biz teröre kurban veren bir aileyiz. Akrabalarımızdan Cihat Akın, 1999 yılında Hakkari Yüksekova’da şehit düştü. Bu acı tazeliğini ilk günkü gibi korurken, oğlumun terör örgütüne üye olmaktan suçlanması bizlere büyük üzüntü veriyor. Benim oğlum sigara bile içmez. Gerçek, er yada geç ortaya çıkacak. Buna yürekten inanıyoruz. İsmetpaşa ona ağlıyor. İlköğretimi okuduğu Öztusan’da onun adına köşe açıldı. Görev yaptığı Gölcük Değirmendere’de Yüzbaşılar Sitesi’nde oturuyor. Komşuları ona ağlıyor. Oğlum sevilen sayılan biridir. Herkes şaşırmış durumda. Kimse onun bu suçu işleyebileceğine ihtimal vermiyor” diye konuştu.

Alnımız aktır!

Olayın ardından Faruk’la konuşma fırsatı bulduğunu anlatan baba Faik Akın, oğlunun kendinden emin olduğunu belirttiğini ve kendisine; “Ben şerefli Türk Ordusu mensubuyum. Alnımız aktır. Umutsuzluğa kapılmayın ve dik durun. Ülkemi ve ailemi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Adalete güveniyorum” dediğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.