Uluabat Gölü yok oluyor!

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, hükümeti göreve çağırdı:
Karacabey’in leyleklerle ünlü Eskikaraağaç Köyü’nü dün ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Uluabat Gölü’nde meydana gelen çevre sorunlarını yerinde inceledi.
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş’ın yer aldığı Eskikarağaç Köyü gezisine Başaza Ridvan Çetin ile köylüler rehberlik etti.
            İlk olarak köy kahvehanesinde Uluabat Gölü’nün sorunlarını anlatan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, sıkıntının büyük olduğunu söyledi.
            Hükümetin bu konuda hiçbir çalışma yapmadığına dikkat çeken Demirel, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması için sunduğu soru önergesini beklediklerini açıkladı.

            Bu uğraşlar sonucu kurulan Araştırma Komisyonu’nun 6 satırlık açıklaması dışında hiçbir çalışma içine girmediğini vurgulayan Demirel, daha sonra kayıkla gölde gezerek inceleme yaptı.
            3 çeşit renge büründüğü gözlenen Uluabat Gölü’nün içler acısı durumu karşısında tepkisini gizleyemeyen Kemal Demirel, “Dünya harikası Uluabat Gölü, göz göre göre yok oluyor
Kirlenme ile göldeki doğal hayatın sürdürülebilir hale getirilmesi ve sahip olunan güzelliklerin korunması gerekir. Uluabat Gölü’nün mevcut durumunun belirlenmesi, gölün doğal ve ekolojik yapısının tahrip olmaması için tedbirlerin alınması önemlidir. Uluabat Gölü için son bir yılda ne tür çalışma yapıldı? Durum ortadadır. Gölümüz yok olmaya yüz tutmuştur. Acil önlem alınmadığı takdirde, sıkıntı daha da büyüyecektir” dedi.
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş da, Uluabat Gölü’ndeki kirlenmenin boyutlarının her geçen gün arttığını belirterek, iktidarı göreve çağırdı.

            CHP’nin her zaman halkla iç içe olduğuna dikkat çeken Karabaş, sıkıntıları yerinde inceleyerek çözüm yolları aradıklarını kaydetti. Karabaş, Uluabat Gölü’ndeki kirliliği sürekli gündemde tutacaklarını ve yapılması gereken ne varsa, dile getireceklerini sözlerine ekledi.

 
<<< Haberin diğer fotoğrafları için tıklayınız >>>

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.