Offroad Grubu’nun “Ihlamur Ormanları” çıkartması

Yeniköy’de başlayan parkurda Offroad ekibinin ormanlardaki rehberliğini ise Yeniköy’den Ömer Karaçoban üstlendi.

Yeniköy’den başlayan gezide ilk olarak 1900’lü yılların başlarında vefat eden ve ilginç bir aşk hikâyesi sonucu intihar eden Türkmenkızı Hörü’nün mezarı ziyaret edildi.

Ekibin ikinci durağı ise Ihlamur ormanlarında “Bindallı” olarak anılan ve aynı isimle bölgeye de adını veren ortalama 400 yıllık yaşlı kayın ağacı oldu. Ağacı ziyaret eden gurup üyeleri “Bindallı” ile birlikte bol bol fotoğraflar çektirdi.

Ekip üyeleri daha sonra Çerkes Yaylası üzerinden yola devam etti. Özellikle Çerkes Yaylası’nda zaman zaman araçlarıyla zor anlar yaşasalar da, arazi vitesleriyle zorlu etapları bir bir tamamladı. Erikli Yayla’yı da görme imkanı bulan ekip son olarak eski zamanlardan günümüze harabe şekilde de olsa gelmeyi başaran Çengel Kale’yi gezdi. Ormanın en uçsuz noktasında inşa edilen devasa kaleyi gören gurup üyeleri şaşkınlığını gizleyemezken, kalan harabe haldeki kale duvarlarını inceledi.

            Havanın kararmasını ardından bu kez dalyan gölüne geçen Karacabey Offroad ekibi, burada verdikleri mola ile güzel bir ziyafetle günü sonlandırdılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.