Oda seçimleri devam ediyor!

Karacabey’de faaliyet gösteren 8 meslek odası üyeleri, yeni yönetimlerini belirlemeye devam ediyor. 2019’daki kritik yerel ve genel seçimler öncesi Karacabey’de faaliyet gösteren meslek odaları, üyeleriyle birlikte sandık başına giderek yeni yönetimini oluşturuyor.
Bu kapsamda ilk olarak Ocak ayı başında Kahveciler, Aşçılar, Köfteciler, Gazozcular ve Tatlıcılar Esnaf Sanatkarlar Odası ile start alan Oda seçimleri, daha sonra Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası, ardından da Terziler ve Benzerleri Odası ve Kunduracılar Saraç ve Benzerleri Odası ile sürdü.
Ardından Manavlar ve Pazarcılar Odası da sandık başına gidiyor. 240 üyeli Manavlar ve Pazarcılar Odası seçimi, ilk önce 9 Şubat’ta, çoğunluk sağlanamazsa 16 Şubat’ta Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Kongrede, mevcut Başkan Nusret Orumdaş dışında henüz başka bir aday çıkmadı.
480 üyesi bulunan Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası seçimi, 18 Şubat’ta Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te start alacak. Ulaştırma Hizmetleri’nde mevcut Başkan Ramazan Bay’ın tek listeyle seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor.
170 üyesi bulunan Berberler ve Kuaförler Odası’nın Genel Kurulu ise 11 Şubat’ta, çoğunluk sağlanamazsa 18 Şubat’ta yapılacak. Mevcut Başkan İlhami Kösem’in tek listeyle seçime girmesi beklenen Berberler ve Kuaförler Odası kongresi, BESOB Binası’nda saat 14.00’te start alacak.
Esnaf Odaları seçimlerinin sonuncusunu ise 470 üyeli Demirci, Marangoz ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası gerçekleştirecek. Mevcut Başkan Nedim Sındıran’ın tek aday olarak girmesi beklenen Genel Kurul’un 26 Şubat’ta, çoğunluk sağlanamazsa 3 Mart’ta Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.