‘Nöbetçi Berberlik’ geliyor

Karacabey Berberler ve Kuaförler Odası’nın geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul’da mevcut Başkan İlhami Kösem yeniden başkan seçildi. Tek listeyle girilen seçimde 6. kez üyelerinin güven oyunu alan Kösem güven tazeledi.
BESOB Hizmet Binası’nda düzenlenen kongreye; AK Parti İlçe Başkan Vekili Fahri Elezoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi , MHP İlçe Başkan Vekili Fahri Köfteci, Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdinç Özer, esnaf odası başkanları ile Berberler ve Kuaförler Odası üyeleri katıldı.
Genel Kurul öncesinde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem tarafından; S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl’ı, Halk Bankası Müdürü Mustafa Aslan’ı, Karacabey Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Kırbaş’ı ve Berberler ve Kuaförler Odası Sekreteri Yeliz Kula Çalıbaşı’yı ‘Oda üyelerine yaptığı hizmetler ve özverili çalışmalarından dolayı plaketle onurlandırdı.
Ardından kongreye geçildi. Kongrenin divan başkanlığını BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Arif Tak üstlendi. Yoğun gündemin yer aldığı Genel Kurul’da okunan Oda’nın faaliyet ve denetim raporları ile gelir-gider ve bilançoları üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Nöbetçi Berberlik sistemi geliyor
Gündem maddeleri arasında; ilçe genelinde berber ve kuaför iş yerlerinin uyulması zorunlu mesleki kararlar alınması adına, Oda tarafından çıkarılan ücret tarifesinde belirlenen azami ve asgari fiyatlara uyulması, fiyat tarifesi dışında yazılı bildirge asılmamasıyla ilgili yönetim kuruluna yetki verilmesi konularında oy birliği sağlandı.
Ayrıca, 394 Sayılı Hafta Tatili Yasası’na kesinlikle riayet edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bu konuda bazı berber esnafları Pazar günü de isteyenlerin işyerlerini açmasını talep etse de, bu görüş Genel Kurul’da kabul görmedi. Ancak alternatif çözüm kapsamında nöbetçi berberlik uygulaması kabul edildi. Bu konuda Karacabey Belediyesi’nin Berberler ve Kuaförler Odası üyeleri yer tahsis edeceği ve her Pazar günü bir berber esnafın nöbetçi olarak ilçe halkına hizmet vereceği belirtildi.
Gündem maddelerinin ardından seçime gidildi. 162 üyeden 90’ının oy kullandığı kongrede güven oyu alan İlhami Kösem başkanlığındaki yeni dönem Berberler ve Kuaförler Odası yönetiminde;
İsmail Tetik, Davut Yaprak, Kadir Uğur, Sahra Sanlı, Nazlı Göktaş ve Lütfü Özkan yer aldı.
Denetim Kurulu ise; Sefa Türer, Ali Gencer ve Mesut Akbaş’tan oluştu.
Güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen İlhami Kösem, kendisini bu göreve layık gören tüm üyelerine teşekkür etti.
Başkan Kösem, “Berber ve kuaför esnafımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Allah kimseyi eşsiz ve dostsuz bırakmasın.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.