Neden “Red” vermedin?

Koç’tan Fıçıcı’ya yanıt gecikmedi:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, kendisini eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı’ya yanıtını geciktirmedi.
            İlçeye yapılması düşünülen yeni Devlet Hastanesi için gerekli olduğu belirtilen Ticaret Borsası’na ait 13.5 dönümlük arsayla ilgili olumsuz bir karar çıkması halinde istimlak edilmesi ve bu konuda Belediye Başkanı Ergün Koç’a tam yetki verilmesi konusunda son Meclis Toplantısı’nda neden “çekimser” oy kullandığını açıklayan Bülent Fıçıcı ayrıca, Başkan Koç’u siyasi rant peşinde koşmakla eleştirmişti.  
            Fıçıcı’nın eleştirilerine dün yanıt veren Koç ise, herkesin tavrını net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini belirtti. Koç, Fıçıcı’ya işaret ederek, “Siyaha siyah, beyaza beyaz desin. Hem siyah hem de beyaz tek bir renk değildir. ‘Çekimser’ olmak da neyin nesi? Madem kuşkuların var, o zaman ‘Ret’ verseydin” dedi.
Kişisel çıkarlarını, siyasal çıkarlarıyla bütünleştirmesin!
Fıçıcı’ya saygı duyduğunu ancak, mesleğini bir takım insanlara şirin görünmek için yapmaması gerektiğinin altını çizen Koç, Bizim ne iş yaptığımızı, hangi ruh hali içerisinde olduğumuzu Karacabey halkına sorsun. Biz onun iki dudağı arasında seçilmedik. Onların inayeti ve lütfuyla bu makamlarda bulunmadık. Kişisel çıkarlarını, siyasal çıkarlarıyla bütünleştirmesin” diye konuştu.
            Hizmet için göreve seçildiklerine dikkat çeken Başkan Koç, Fıçıcı’nın Olağanüstü Meclis Toplantısı’na katılmamasına bir anlam veremediğini kaydetti. Koç, “Biz onun gibi Karacabey’e siyaset değil, hizmet etmeye geldik. Meclisimizin Olağanüstü Toplantısı’na katılmaması acaba bir samimiyetsizlik ifadesi mi, yoksa, ‘bazılarını gücendiririm’ kuşkusu ile midir? Daha sonra ikinci toplantıda neden renkleri değiştirdi? Meclis’teki ‘istimlak’ düşüncesine hızlı bir karar verilirken, kamuoyunda adeta günah çıkartırcasına masumiyet pozlarına girmek nedendir? ‘Ne şiş yansın ne kebap’ misali, kamuoyunda ikilem içinde olması kendisinin ruh halini yakından göstermektedir. Bizim ruh halimizi tartacak, değerlendirecek o değildir. Sayın Fıçıcı ancak, mesleğiyle ilgili gelir-gider hesapları yapar ve bunları bilançoya bağlar.
Karanlığa yumruk atmasınlar!
Bizim gelir-gider dengemizde onun düşünemeyeceği kadar halkın çıkarları vardır. Karacabey halkına neden bu işe karşı çıktıklarını açıklasınlar. Lütfen karanlığa yumruk atmasınlar. Kendilerini gelecek seçimlere şimdiden hazırlamaya başlasınlar. Bu çok uzun ve zorlu bir yoldur. Bugünden başlayarak meydanlara çıkacaklar, iyi hesap kitap yaparak halka anlatacaklar. Bu işler vergi işlerine benzemez. Siyasette, herkese şirin görünecek bir dünya yoktur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Karacabey’in ve ülkemizin çıkarlarını düşünmeye devam edeceğiz. Sayın Fıçıcı’nın hezeyana kapılmasına gerek yoktur. Karacabey’i yalnızca kendisi değil, yüce meclisimiz ile ilçede yaşayan 52 bin vatandaşımız sonuna kadar sever. Bu heyecanı yalnızca, kendisinde görmemelidir. Karacabey’de yaşayan herkeste en az onun kadar bu heyecan vardır. Kendi işine baksın ve mesleğini sürdürsün” şeklinde ifade etti.
Sağlık, parayla ölçülemez!
CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı’nın, “Doğru yaklaşım sergilense idi, trampa veya çok uygun bir fiyatla alınabilecek olan bir yer Koç’un bu zıtlaşması ile Belediye bütçesine kaç liraya mal olacağını hep birlikte göreceğiz” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Belediye Başkanı Ergün Koç, “Sağlık, parayla pulla ölçülemez. Yalnızca mali işlerle uğraştığı için Belediye’nin parasını, pulunu dikkate alması mesleği gereğidir. Karacabey halkının çıkarları ön plana çıktığında para önemli değildir. Belediye’den çıkacak parayı düşünmesin. Vehme gerek yok. Bizi izlemeye devam etsin” diyerek sözlerini noktaladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.