Siyasi rant peşinde koşuyor!

CHP’li Bülent Fıçıcı, Başkan Koç’un olayları çarpıttığını iddia etti:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı, son Meclis Toplantısı’nda, yeni Devlet Hastanesi yapımı için gerekli olduğu belirtilen Ticaret Borsası’na ait 13.5 dönümlük arsayla ilgili olumsuz bir karar çıkması halinde satın alınması ve bu konuda Belediye Başkanı Ergün Koç’a tam yetki verilmesi konusunda neden çekimser oy kullandığına açıklık getirdi.
            Fıçıcı, Meclis Toplantısı’nda konuya çekimser kalma gerekçesini anlatmasına karşın, Başkan Koç’un basın toplantısı düzenleyerek kendisini eleştirmesini ‘iyi niyetten uzak bir açıklama’ olarak değerlendirdi.
            Fıçıcı, “Sayın Koç’a bende aynı şekilde basın yolu ile cevap vermek zorunda kaldığım için halkımızdan özür diliyorum.
Sayın Koç siyasal rant peşinde olayları çarpıtıyor ve sanki birileri hastane yapımına karşıymış gibi açıklamalar yapıyor. Karacabey’de yeni bir hastane yapılmasına, bırakın meclis üyelerini çocuklar bile karşı çıkmaz. Kaldı ki, önümüzdeki 50 yıl tüm vatandaşlarca kullanılacak bir yapının yeri konusunda ciddi tereddütler olmasına karşın, kendisine başka bir yer kabul ettirilemediğinden önceki toplantıda oy birliği ile “Evet” kararı çıkmıştır. Son oylamanın konusu ise Borsa’dan yerin zorla mı yoksa müzakere ile mi alınacağı ile ilgilidir.
            Bizler de Sayın Koç gibi, Ticaret Borsası’ndaki arkadaşlarla da görüştük. Onlar da bizim gibi Karacabeyli ve Karacabey’i seviyorlar. Ancak bir kurumu temsil eden bu kişiler, istedikleri gibi, ‘Bedelsiz olarak bu arsayı verdik’ deme lüksleri olmadığını, ancak başka bir yerden kendilerine arsa verilmesi ya da bir bedel ödenmesi halinde bunu hemen gerçekleştirebileceklerini söylediler. Bedelsiz teslim konusunda ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yazılı olarak sorduklarını ve henüz yanıt gelmediğini anlattılar.
            Başkan Koç’a bu görüşmeyi Meclis Toplantısı’nda anlatmamıza karşın kişisel hareketleri, olayı kişiselleştirmesi ve ‘mecliste müzakere edeceğiz, olmazsa istimlâk edeceğiz’ demesinden sonra kendisine inanmadığım ve müzakere kabiliyeti olmadığı için çekimser oy kullandım. Bunu da mecliste herkesin içinde açık açık söyledim. ‘Neden çekimser oy kullandılar, anlamadım’ demesi bu nedenle komiktir” dedi.
Koç’un bu tavrı Karacabey’e zarar veriyor!
            Belediye’nin sorun yaratan değil, çözüm üreten bir kurum olması gerektiğinin altını çizen CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı, “Biz her zaman uzlaşmadan yanayız. Bugüne kadar mecliste AKP veya muhalefetten gelsin, hiç ayrım yapmadan iyi önerilere olumlu duruş sergiledik.
            Ticaret Borsası da Karacabey’in güzide kurumlarından birisidir. Doğru yaklaşım sergilense idi, trampa veya çok uygun bir fiyatla alınabilecek olan bir yer Koç’un bu zıtlaşması ile Belediye bütçesine kaç liraya mal olacağını hep birlikte göreceğiz.
             Polemik yaratmak, yalan ve yanlışla milletin kafasını bulandırmak ve bundan siyasal rant sağlamaya çalışmak Sayın Koç’un işidir. Bizim işimiz değil. Kaldı ki, mecliste her türlü kararı alma çoğunlukları varken, ‘engellemeye çalışanlar var’ gibi anlamsız laflar etmesini de içinde bulunduğu ruh haline bağlıyorum.
            Karacabey ve Karacabeylileri kendisinden başka kimsenin sevmediğini sanan, ancak hiç kimse ile anlaşamayan yalnız adam Sayın Koç’u üzüntü ile izlemeye devam ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.