Narhın; “Çanakkale bir bağımsızlık destanıdır”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rıfat Narhın yaptığı yazılı açıklama ile Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutladı. Narhın; “Çanakkale zaferimiz, büyük Türk ulusunun bağımsızlığa olan tutkusunun destanıdır. Bu destanı yazan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere “Ölüm” buyruğunu yerine korkusuzca yerine getiren şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Haklarını helal etsinler” dedi.

Narhın; “200 yıllık geçmişe sahip Türk devriminin mihenk taşlarından İttihat ve Terakki mensupları Çanakkale Savaşımıza “Kurtuluş Savaşı ” demişlerdir. Vatan Partisi de 200 yıllık Türk devriminin takipçisi ve savunucusu olarak bu görüşe sahiptir. Bağımsızlık savaşımız gibi Çanakkale Savaşı’mızda emperyalizme karşı vatan savunmasıdır. Bu öyle yüce ve örneksizdir ki, buna ancak destan denilebilir. Böylesine büyük destanları ise yalnız ve yalnız büyük Türk ulusu başarabilir, yazabilir. Ne mutlu ki; o destanı yazanların evlatları ve torunlarıyız” ifadelerini kullandı.

Narhın; açıklamasını şöyle tamamladı; “Kuzularını kınalayarak gönderen analar, bıyığı bitmemiş 15’liler, erkek kılığına girip siperde dövüşmüş Türk Kadını, 12 yaşında düşman cephaneliğini kendisiyle birlikte patlatmış Rum kökenli şehidimiz Aleko gibi vatan sevgisine, ulus birliğine sahip olmak yarınlara boyun borcumuzdur. Bizler, Çanakkale Zaferimiz ile başlayan bağımsızlık savaşımız ile sonlandırılan büyük bir savaş verdik. Bu destanlar ile Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip olduk. Onlar bize emanetti, bugün süren vatan savaşı da yarınlarımızın bize emanetidir. Emanete hıyanet etmek, bir insanlık suçudur. “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” diyen Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘e sözümüz var, Milli Demokratik Devrimi tamamlayacağız. Bu büyük destan, Çanakkale zaferimiz büyük Türk ulusuna kutlu olsun”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.