“Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır!”

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’dan Çanakkale Zaferi mesajı;

Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İşcan, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, bayrağı uğruna canını feda etmekten asla çekinmeyen Türk milletinin, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışıyla verdiği destansı mücadelenin adı olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferi’nin tarihin dönüm noktalarından biri olduğunun altını çizen İşcan, “Çanakkale, imkan karşısında imanın zaferidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele meydan okuyan asil milletimizin göğsündeki iman ve benliğindeki istiklal aşkının eseridir. Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin ve nelerden vazgeçebileceğinin göstergesidir. İstiklalimiz uğruna canından vazgeçen şehitlerimiz bizlere ilelebet yaşayacak bir vatan emanet etmiştir. Bugün, her bir ferdiyle milletimizin görevi bu emanete sahip çıkmaktır.” dedi.

Sözlerine, “Çanakkale,  bayrağı ve milleti için şehadete koşarak “Bir Hilal Uğruna” binlerce güneşin battığı yerdir” diyerek devam eden İşcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale’de, Kınalı Hasanların, on beşlilerin, tıbbiyelilerin, Havranlı Koca Seyit’in, Halep’ten, Şam’dan gelerek bu mücadeleye katılanların ve milletimizin topyekun ortaya koyduğu ruh, zafere ulaşmamıza vesile olmuştur.

Bu ruh, bir asır sonra milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlara inerek hain darbe girişimine karşı koymasını sağlamıştır. Aynı şekilde bugün devlet ve millet olarak ortaya koyduğumuz mücadeleleri de Çanakkale’de tarih yazan ecdadımızdan aldığımız ilhamla vermekteyiz.

Bizlere düşen en büyük görev, kahraman ecdadımızın mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkarak Çanakkale ruhunu ve kararlılığını bugün de kalbimizde hissederek, bu destanı gelecek nesillere ilham kaynağı olarak aktarmaktır. Şairin de dediği gibi Çanakkale, ‘Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir. İstiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet’in yattığı yerdir.’ Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’nin geçilmez, milletimizin yenilmez olduğunu tarihe altın harflerle nakşeden zaferin 105. yıl dönümünde, bu toprakları bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.