“Mustafa Kemal Samsun Yolu’nda” alkışlarla!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları ve Halkçı Liseliler’in (HALK-LİS’) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlemiş olduğu Mustafa Kemal Samsun Yolu’nda adlı program yoğun ilgi gördü.
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nden düzenlenen programa; CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, önceki dönem ilçe başkanlarından Gönül Avil, İyi Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, geçmiş dönem Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı İyi Partili Ayhan Tayfur, CHP ve İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri, Vatan Partisi eski ilçe başkanlarından Ahmet Aygün Ata , ADD İlçe Başkanı Ercan Yıldız, ADD önceki dönem ilçe başkanı Haluk Aka, STK ve Sendika Temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.
CHP’li gençler ve Halkçı Liseliler’in düzenlediği program izleyenlerden tam not aldı.
Büyük takdir toplayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Gençlik Kolları Başkanı İlke Acar, “Öncelikle bu kutlu günde bizleri yalnız bırakmayan saygıdeğer Karacabey halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bağımsızlığımız ve milli mücadelenin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 100. yılında coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Sonsuz yüzyıllar dileklerimle. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesi yurdun dört bir yanına yayılmış, yokluk içerisindeki milletimiz Milli mücadelemizin başından sonuna büyük bir direniş göstererek zafere koşmuş ve Samsun’da başlayan, ulusal kongrelerle devam eden bu özgürlük yürüyüşü modern, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanmıştır. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Milli mücadele kahramanlarımıza selam olsun. Kısa zamanda büyük işler çıkaran Gençlik kollarımız ve Halkçı Liselilere Çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yoğun alkış alan Acar’ın konuşmasının ardından programda yer alan; şiirler, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkış öyküsü, Barkovizyon gösterimi, Folklör ekibi ve Müzik ekibinin performansı beğeni topladı. Tüm katılımcılar Milli Marşlara eşlik etmesi geceye ayrı bir anlam katarken, program konuklara takdim edilen hediyelerle sona erdi.
CHP Gençlik Kolları 19 Mayıs Pazar günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, Atatürk’ün izinden ayrılmayacaklarına vurgu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.