Murad Bertan yeniden aday

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, yarın yapılacak seçimler öncesinde başkanlığa yeniden aday olduğunu duyurdu.
Konuyla ilgili dün basın açıklaması yapan Bertan, yeni dönemde yönetiminde yer vereceği güçlü isimlerle hizmete devam etmek istediklerini vurguladı.
Ticaret Borsası'nın Karacabey için büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Bertan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçtiğimiz dört yıl içinde 206 yönetim kurulu toplantısı, 51 de meclis toplantısı gerçekleştirdik.
Borsamız bu dört yılda yönetim kurulu ve meclisi ile uyum içerisinde çalışarak örnek davranış göstermiştir. Bu konuda tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, yönetim kurulu ve çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca iki yıla yakın yönetim kurulu başkanlığımızı yapan Sayın Ekrem İşcan'a da teşekkürlerimi sunarım.
Borsamız, kardeş kuruluşumuz olan Ticaret ve Sanayi Odası ile birlik ve beraberlik içerisinde ilçemiz yararına birçok projeye birlikte imza atmıştır.
Eğitim kurumlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, hastanemize, ihtiyaçlı ailelere ve öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde KTSO ile beraber hareket edilerek her türlü desteği vermeye çalıştık.
Yeni dönemde bizlerle beraber olamayacağını açıklayan KTSO Meclis Başkanı Sayın Tarık Tezel ile Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özer Matlı'ya, bizlere gösterdikleri ağabeyliklerinde dolayı teşekkür ederiz.
Borsamız, ilçemize güzel bir hastane kazandırılması için Soğan Ali Mevki'ndeki 13 bin 500 metrekarelik yerini hiçbir ücret almadan Sağlık Bakanlığı'na vermiş ve Karacabey'e yeni bir hastane kazandırılmasına yardımcı olmuştur.
Yeni hastanenin yanında kalan bin 768 metrekare alana 5-6 adet eczane ve optik gözlükçü olacak iş yerleri yaparak, Borsa'mıza gelir sağlanması planlanmaktadır.
Borsamızca, üyelerimize hizmet amacıyla şu andaki binamız yanındaki 11 bin 500 metrekarelik arsa üzerine; 4 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 16 adet depo ve işyeri inşa edilmektedir. Tarım Ürünleri Çarşısı adını verdiğimiz bu işyerlerinden 13 tanesi 250 metrekare, 3 tanesi de 450 metrekare olacak şekildedir. Tarım Ürünleri Çarşımızın inşaatı, çok yakın bir zamanda bitecektir. Önümüzdeki günlerde bu hizmeti üyelerimize sunacağız.
Borsamızca yapımı devam etmekte olan Tarım Ürünleri Çarşısı'na şu ana kadar 2 milyon 150 bin TL harcanmıştır.
Çarşımızın bitimi 2 milyon 500 bin lirayı bulacağı tahmin edilmektedir. Tamamı öz sermayemizle yapılan bu hizmette kredi kullanılmamıştır.
Bizlere Tarım Ürünleri Çarşısı'nın yapımında maddi ve manevi destek olan TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ederiz.
Bu yıl kuruluşunun 45. yıldönümünü kutlayan Borsamızın, KTSO ile beraber ilk kez Müşterek Ödül Töreni gerçekleştirdik. Bundan sonraki yıllarda da bu tür törenleri gelenek haline getirilmesini sağlayacağız.
Borsamızın tescil işlem hacmi göreve geldiğimizde 495 milyon ile 113 Borsa arasında 47. sırada yer alıyordu. 2012 yılı sonunda 902 milyon hacmine ulaşarak Türkiye'de Borsalar arasında % 82 artış gösterdik ve 37. sıraya yükseldi. İl genelinde ise, Bursa Ticaret Borsası'ndan sonra 2. büyük borsa olarak yerimizi aldık. Bursa Borsası 36. sırada bulunmaktadır. Önümüzdeki dört yıldaki hedeflerimizden biri de işlem hacminde Bursa'nın en büyüğü olmaktır.
KTSO ile el ele beraber olmamız şahsımızı, TOBB bünyesinde Karacabey'i ve bölgemizi temsilen TOBB ve TİM'in kurduğu TOBTİM Yönetim Kurulu Muhasip üyeliği görevine getirilmiş bulunmaktayız. Yine 67. ve 68 . TOBB Genel Kurullarında, Güney Marmara ve Trakya Oda ve Borsaların temsilcisi olarak karşılanma komitesinin 9 üyesinden birisi seçildik. Tüm bunlar gösteriyor ki, birlik beraberliğimiz devam ettiği sürece TOBB bünyesinde gelemeyeceğimiz hiçbir görev yoktur.
4 Mayıs 2013 Cumartesi günü (yarın) yapılacak olan ve önümüzdeki 4 yılı kapsayan Borsa seçimlerinde yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına adayım.
Yeni dönemde listemde Karacabey'in iki medarı iftiharlarından olan Sütaş A.Ş. ile Matlı A.Ş.'den iki profosyonel CO'nun ekibimizde yer alacağını belirtmek isterim. Yönetimimizde ayrıca, soğan tüccarı arkadaşlarımızdan, canlı hayvan ticareti ile uğraşan kasap, yaş meyve ve yaş sebze tüccarları, mandıracı, hububat tüccarı, un, yem ve gıda sanayi işleri ile uğraşan sanayi ve tüccar arkadaşlarımız da meclisimizde bizimle beraber yer alacaktır.
2013 yılı bütçemiz 1 trilyondur. Borsamızın alt yapı çalışmalarının tamamen bitirilerek Tarım Ürünleri Çarşısı'nın hayata geçirilmesi hedeflerimiz arasındadır. Bunun yanı sıra, ilçemizde tarıma dayalı sanayici ve tüccarlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine TOBB bünyesinde Karacabey'e ve ülkemize yararlı işlere imza atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yeni dönemde Tarım Müzesi ve Eğitim Vadisi gibi çok önemli projelerimizi gerçekleştirmek amacındayız.
Diğer taraftan 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yapılacak KTSO seçimlerinde adaylığını açıklayan Sayın Naci Güncü ile Sayın Ayhan Kutku ağabeylerimize başarılar diliyoruz. KTSO'daki yeni döneme seçilecek olan ağabeylerimizle birlikte el ele çalışmalarımız devam edecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.