Uzman doktorlar neden kaçıyor?

Karacabey Devlet Hastanesi'nde uzman doktorların birer birer kaçmaya başlaması bitmek bilmeyen sıkıntıları yeniden gündeme getirdi.
    Sağlık hizmetleri konusunda bir türlü yüzü gülmeyen Karacabey, Başhekim Yavuz Kaan Bütün'le tam “her şey düzeldi” derken, gereksiz yere yapılan değişiklik eski yaraların ortaya çıkmasına neden oldu. Bütün'ün görevden alınmasıyla ardı ardına gelen uzman doktor kayıpları sıkıntılı günleri yeniden geri getirdi.
    Bazı doktorların istifa etmesi, bazılarının da emekliye ayrılmasıyla yaşanan sıkıntılara iktidar partisi ile hastane yöneticilerinin seyirci kalmasına anlam verilemedi.
    Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor kayıpları, “Huzursuzluk arttı mı?” sorusunu da beraberinde getirdi. Birçok önemli hastalıklar nedeniyle doktor bulmakta güçlük çeken vatandaşlar, Karacabey'in ne zaman sağlıklı hizmet alacağını sorgulamaya başladı.
    Vatandaşlar, “5 yıldır yeni hastane dediler, daha temeli bile doğru dürüst atılmadı. İnşaatı ne zaman bitecek belli değil. Diğer taraftan yeni hastane yapılsa bile doktor kayıplarının önüne geçilemezse değişen bir şey olmayacak. Vatandaş olarak dört dörtlük sağlık hizmeti almak istiyoruz. Bu bizim hakkımız değil mi? Doktorlar neden Karacabey'den kaçıyor? Yoksa hastanede yönetim sorunu mu var?” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Doktorlar masa başına geçiyor
Diğer taraftan hastanelerde artan doktor kayıplarının, “663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname” sonrasında sağlık alanındaki yeni yapılanmadan da kaynaklandığı ileri sürüldü.
Sağlık Bakanlığı'nın yeni sistemle hizmetleri 3'e ayırması nedeniyle doktorların masa başı görevini tercih ettikleri öğrenildi.
Sağlık hizmetlerinin; Kamu Hastaneler Birliği, Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlükleri şeklinde yeniden yapılanmasıyla Karacabey Devlet Hastanesi'nde de bazı doktorların Aile Hekimliğini tercih etmeye başladığı bildirildi.
Tüm bunlara karşın, Karacabey Devlet Hastanesi'nde hızlı bir şekilde artan doktor kayıplarının kurum içindeki huzursuzluktan kaynaklandığı belirtiliyor.
AKP İlçe yöneticilerinin hastaneyi istediği gibi yönettiği, Başhekim'in yetersiz kaldığı, uzman doktorların A ve B Blok'a nöbete gönderildiği dile getirilirken, kurum içindeki birlik ve beraberliğin sağlanamaması nedeniyle sıkıntıların günden güne arttığı belirtildi.
Karacabey'den giden doktorlar
Karacabey Devlet Hastanesi'nden bir bir giden doktorların başında, vatandaşlar tarafından çok sevilen Kadın Doğum Uzmanı Oktay Altun yer alıyor.
    Hastalara gösterdiği ilgi ve hoşgörü nedeniyle herkes tarafından takdirle karşılanan Altun'un Karacabey'den Bursa'ya özel bir hastaneye gitmesi büyük üzüntüyle karşılandı. Kendi isteğiyle ilçeden ayrıldığı belirtilen Altun'un çok sevilmesi nedeniyle Karacabey dışında, Mustafakemalpaşa ve Bursa genelinden de çok sayıda hastasının bulunduğu ifade edildi. Oktay Altun'un gitmesiyle Karacabey Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı olarak yalnızca Op. Dr. İsmail Bıyık kaldı.
    Karacabey'de bir diğer önemli eksiğin ise Nöroloji Uzmanı olduğu bildirildi. Nöroloji Uzmanı Gülden Altınbulak'ın kısa süre içinde Karacabey'den kaçması dikkat çekerken, yerine atanan doktorun gelmek istememesi sıkıntıyı daha da arttırdı. Karacabey Devlet Hastanesi'nde şu anda Nöroloji Uzmanının bulunmadığı belirtildi.
    Devlet Hastanesi'nde en çok ihtiyaç duyulan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı sorunu da git gide büyüyor. Çocuk Doktoru Yavuz Kaan Bütün'ün, Dr. Ekrem Açıkalın'ın ilçeye veda etmesiyle tek kalması konusundaki sıkıntıyı doruğa tırmandırdı.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nilgün Güner'in emekliye ayrılmasıyla bu birimdeki doktor sayısı bire düştü. Hastanede şu anda yalnızca Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olarak Op.Dr. Mehmet Özel'in hizmet verdiği dile getirildi.
Acil'in önemli isimlerinden Nihan Ayber'in İnegöl'e Aile Hekimi olarak gitmek istemesi, pratisyen doktor sorununu gündeme getirdi. Acil'deki pratisyen doktor sıkıntısı, uzman doktorlara nöbet yazılarak giderilmeye çalışılırken, huzurluğu daha da arttırdığı vurgulandı. Acil'de şu anda Pratisyen Hekim olarak Dr. Nergiz Ersöz, Dr. Serdar Azalhan, Dr. Metin Ansar, Dr. Serap Şentürk ve Dr. Şuayıp Yaşaroğlu'nun kaldığı belirtildi.
    Radyolog Mehmet Gündüz'ün istifasını sunması ise, hastanedeki doktor kayıplarını iyice gün yüzüne çıkardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.