Mum ışığında yaşam mücadelesi

Mum ışığında yaşam mücadelesi
Karacabey Saadet Mahallesi’nden Ahmet Güneş, işsizlik ve parasızlık nedeniyle zor günler geçiyor.
13 yaşında bir oğlu ve hasta eşiyle yaşam mücadelesi vermeye çalışan Ahmet Güneş, iş istiyor.
Geçimini haftada bir gün Salı Pazarı’nda arkadaşına yardım ederek sürdürmeye çalıştığını belirten Güneş, 1 yıldır ev kirasını veremediğini ve ailesine bakacak gücünün kalmadığını söyledi.
Kaymakamlığın bayramdan bayrama, ya da 3 ayda bir 50 ile 100 TL arasında yardım yapıldığını ifade eden Ahmet Güneş, bu koşullarda ayakta kalmanın çok güç olduğuna dikkat çekti.
Evinde 1 yıldır elektrik olmadığı için mumla idare etmekten yakınan Ahmet Güneş, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayız. Eşim bronşit hastası ve yakın zamanda da safra kesesinden ameliyat olması gerekiyor. 50 yaşındayım. Zorlu yaşam koşullarında mücadele edecek direncim kalmadı. İş arıyorum, bulamıyorum. İntihar etmeyi bile düşünüyorum. Kimseye kızmaya hakkımız yok. Ancak evimin çatısı çökmek üzere. Rutubetli bir evde yaşamaya çalışıyoruz. Küçücük bir yağmur bile bu evde yaşamamızı engelliyor. Evde oturamıyoruz. Kaymakamlık, Belediye ve tüm yetkililerden destek bekliyoruz. Lütfen bizlere yardım edin” dedi.
Saadet Mahallesi Muhtarı Yücel Ekinci, mahalle sakini Ahmet Güneş’i yakından tanıdığını belirterek, muhtarlığın sınırlı olanaklarıyla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Saadet Mahallesi’ndeki içler acısı durumu yerinde inceleyen CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal ürpertici manzara karşısında çok etkilendiğini söyledi. Bu mahalledeki yaşam koşullarının zaman yitirilmeden iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Enver Kartal, Devlet Baba’nın Saadet, Hamidiye ve Yeni Mahalle’ye biraz daha içtenlik göstermesini istedi.
Yerel seçimleri kazanmaları halinde, kalkınmaya Saadet, Hamidiye ve Yeni Mahalle’den başlatacaklarını bir kez daha yineleyen Kartal, “Devlet güçlüden değil, haklıdan yana olmak durumundadır. Sosyal Devlet; ezilen, açlık içinde kıvranan, iş bulamamaktan yakınan ve intihar etmeyi düşünenlerin yanında olandır. Devletimizi, Saadet Mahallesine, Hamidiye Mahallesine, Şirin Evler semtine, Yeni Mahalle’ye konuk olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.