Neden Enver Kartal?

Neden Enver Kartal?
Tertemiz mazinle, pırıl pırıl meclis üyelerinle CHP’den Belediye Başkanı Adayı olduğunuz için, sizi ve meclis üyelerinizi kutluyorum. Sizler verilen görevin, ne kadar kutsal olduğunu, kişi çıkarları için değil, halkın çıkarları için, Karacabey’e hizmet adına göreve talip olduğunuzu biliyorum. Hepiniz alınları temiz, yürekleri hizmet aşkıyla çarpan, çağdaş, dürüst ve yürekli insanlarsınız. Söz verdiniz mi, yerine getireceğinizden hiç kuşkum yok.
Size gıpta ile bakıyorum. Sizlere imreniyorum.
Ben altmışsekiz yaşındayım. Genç olsaydım, aranızda olmayı inanın çok isterdim.
Belediye hizmetleri, Başbakan’ın eteğine tutunmakla, seksen yaşına gelmiş ancak, hala “hizmet verebilirim” düşüncesiyle ya da, “Karacabey sevdalısıyım” deyip Bursa Bademli’yi mesken tutmayla olmuyor.
Ismarlama adaylarla olmadığını daha önce defalarca gördük.
Genç olacaksın, dik duracaksın, dinamizm yaratacaksın, hizmet üreteceksin… Sözün özü aday olabilmek için Enver Kartal gibi göz kamaştıracaksın.
O Enver Kartal ki, Koç Holding’de 26 yıl özveriyle çalışmış, üretken ve profesyonel bir yöneticidir. Koç Holding’in genel ilkeleri içinde; “İşini, bir gün dahi aksatan, bizim kurumlarımız içinde çalışamaz” anlayışı yer alır. Öyleyse, Enver Kartal’ın Koç Holding’te 26 yıl başarıyla görev yaptığını göz önüne alacak olursak, bu bile sorumluluk bilinci içindeki tutarlı ve profesyonel bir yönetici portföyünü ortaya çıkarıyor.
Bu prensipte bir insan, belediye başkanı olduğunda, neler yapmaz?
Yüz milyon TL bütçesi olan bir Belediye’yle beş yılda Karacabey’i cennet yapar.
Enver Kartal, öncelikle insan odaklı bir anlayış içinde şeffaf olacaktır, halkın çıkarı için hizmet verecektir. Rant’ın değil toplumun menfaatini gözetecektir.
AKP, özellikle belediyeler kanalıyla sadaka kültürünü yayma faaliyeti içindedir.
Sayın Başbakan, “Dinimizde iyi ki sadaka vardır” demiştir. Sadaka belediyelerde olmaz, sadaka zengin insanların, fakir insanlara yardımıdır. AKP zihniyeti, aşevi açarak (Tokları nemalandırdı), erzak paketi ve kömür dağıtarak hizmet yürüttüklerini zannettiler.
Bunlarda kesmedi, “Sosyal devletin gereğini yapıyoruz” dediler. Tunceli’de, buzdolabı, çamaşır makinesi dağıttılar. Sosyal devlette eşitlik esastır. Geriye kalan 80 vilayette neden dağıtılmadı? Herhalde 80 vilayetimizde yaşayan insanlarımız ihtiyaç sahibi değil!
Buzdolabı alan köylüler isyan etti “Buzdolabı değil, iş istiyoruz” diye haykırdılar. Sonunda Yüksek Seçim Kurulu da isyan etti ve “Bu verilenler seçim rüşvetidir” dedi. AKP zihniyeti; “Ver rüşveti, al oyu” Tutar mı? Zannetmiyorum. Seçmen Oy’un namus olduğunu, erzak poşetine, kömür torbasına, satılmayacağını çok iyi biliyor.
Karacabey’de de aynı manzaralar sahneleniyor.
CHP belediyeciliğinde, yardım poşeti yerine, insan onuruna saygıyı yitirmeden destek veren, güçlü bir sosyal belediyecilik öne çıkacaktır. Sayın Kartal ve güçlü ekibinde bu gücü görebiliyorum.
Enver Kartal; akıllı, dürüst ve azimli bir insandır.
Enver Kartal belediye başkanı olduğunda 50 proje ile yeni bir Karacabey yaratacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
Biz inandık, siz de inanın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.