Muhtarların 3G isyanı

Karacabey Gazi Mahallesi yeni Adliye Sarayı karşısında kurulan baz istasyonu için muhtarlar tek vücut oldu. Artan tepkiler üzerine bir araya gelen mahalle muhtarları, ortak bir eylem planında buluşmak için adım attı.
            Esentepe Mahallesi Muhtarlığı’nda önceki akşam toplanan 21 mahalle muhtarı, baz istasyonlarını masaya yatırdı. Denetim eksikliği nedeniyle baz istasyonlarının taşıması gereken parametreleri uygulamadığını savunan muhtarlar, hizmete karşı olmadıklarını ancak insan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurguladılar.
            İnsan sağlığının ranta kurban edilmemesi gerektiğini belirten muhtarlar, baz istasyonlarının tarafsız bir denetim mekanizmasından geçmesi için girişimde bulunma kararı aldı. Halka açıklama yapmakta zorlandıklarını ifade eden muhtarlar, Bursa’da bile bazı istasyonların kaldırıldığını buna karşın Karacabey’de mantar gibi çoğaldığına dikkat çekti.
            Esentepe Mahalle Muhtarı Ali Işık tarafından okunan ve tüm muhtarların altına imza attıkları açıklamada; “Okullar bölgesinde var olanların sıkıntıları ortada iken yenileri kurulmaya devam ediliyor. Son istasyonun kamuya ait bir hizmet binasına ve okulun dibine kurulmasına bir anlam veremedik. Karacabey halkının sahipsiz sanan kişi, işletme ve kurumları bu konuda daha duyarlı ve paylaşımcı olmaya davet ediyoruz. Hizmete karşı olmamız söz konusu değil, çünkü hizmet için seçildik. Ancak önce suç sonra ceza mantığı ile sağlık, zaman ve ekonomik kayıpların olacağı inancındayız” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.