Veliler eğitimde

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü, “Veli Eğitim Projesini Değerlendirme ve Programın Haritasını Hazırlama İşleyiş Takvimini Belirleme ve Bilgilendirme Toplantısı” yaptı.
            Öğretmenevi Salonu’nda yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, Eğitim Bölge Şefi Abuzer Bakırcı, Rehber Öğretmen ve Milli Eğitim Şube Müdürü Dilaver Sındıran, Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Şefi Şerife Aksu ve ilçedeki 15 rehber öğretmen katıldı.
            Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren; “Milli Eğitim’de veli ayağı öğrencileri bilgilendirme ve eğitime kattıklarından dolayı çok önemlidir. 10 Kasım 2009 tarihinden itibaren bütün okullarımızda bu konuyu uygulayacağız. İlköğretimde 7., ÖSS’de ilçe olarak 2.’yiz. Sıkıntılarımız, velilerden kaynaklanıyor. İnternet kullanımı ile velilerin öğrencilerini eğitmelerini sağlayacağız. Kasım ayından sonra her köye gidilerek, film gösterisi sunulacaktır. Eğitime katılan bütün velilere eğitilmiş veli sertifikası vereceğiz. Ayrıca köyün belirli yerlerine afişler asacağız” dedi.
            Rehber öğretmen Şerife Aksu da yaptığı konuşmada, projenin amacı, projenin hedefleri, projenin hedef kitlesi, sorumlu kişiler ve kurumlar, aile eğitimi semineri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.