Muhasebe hata kabul etmez!

KMYO Muhasebe ve Vergi bölümü öğrencileri, BSMMM Odası’nı ziyaret etti:

Ziyarette öğrencilere önemli bilgileri paylaşan BSMMM Odası Başkanı Mesut Topçu, “Muhasebe mesleğinde yapılan yanlış, mutlaka bir gün açığa çıkar. Muhasebede asla yanlışı ve hatayı halının altına süpüremezsiniz. Bu döner dolaşır mutlaka bir gün sizin ayağınıza takılır” dedi.

Bölüm akademisyenlerinin de katılımıyla gerçekleşen ziyarette konuşan BSMMMO Başkanı Topçu, muhasebede yapılan yanlışın mutlaka bir gün açığa çıkacağını belirtti.

Avantajlısınız!

Muhasebe mesleğinin sadece kayıt yapmaktan ibaret olmadığını, hayatın temel çizgilerini çizen ve yaşa ışık tutan bir meslek olduğunu belirten Topçu, iş bulma konusunda iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının, dört yıllık fakülte mezunlarından daha avantajlı olduklarını dile getirdi.

Topçu, “Öğrenim hayatınızı iyi değerlendirir, stajlarınızı olması gerektiği gibi yapar, yaz aylarınızı da boş geçirmezseniz, mezun olduğunuzda iş konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Muhasebe alanında en çok aranan kişiler sizler olursunuz. Öğrencilere mezun olduktan sonra iş hayatına adapte olmakta güçlük çekmemek için eğitim sürecinde mesleki uygulamaya da önem vermelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.