Bizim Nirumand’ larımız nerde?

2011 yılını bitirmek üzereyken kendimizi daha iyi bir yaşama götürmek adına geçmişimizle yüzleşmeliyiz. Bu yüzleşmeden aklıma takılanları sıralamak geldi içimden.

       -Türkiye’miz 12 eylül referandumundan çıkalı bir yılını doldurmuşken kabul gören kadına pozitif ayrımcılıktan sonra kadın cinayetleri yaralamalar ve darp son sürat arttı!!!

       -Yine onaylanan madde ile Cumhurbaşkanlığı süresi 5 yıl olarak düzenlendi, şimdi 5 mi? 7 mi? tartışmalarına hala bir nokta konulmuş değil!!!

       -Verdiği oyu gizleme hastalığı (yeni türedi) başladı. “Valla ben vermedim” diyenler, vermemeyi sürdürüp %50 oranına ulaştılar!!!

       -Türkiye Malezya, ya da İran olur mu? dediler, olma yolundaki örnekleri sümen altı ettiler.!!!

       -İrtica geliyor, geldi derken,  23 aralık gününün anlam ve önemini anımsatmak bile unutulur oldu!!!

Yoksa, “İnsan hafızası 29 saniyeyle sınırlıdır” diyenler mi haklı?  O zaman 81 yıl öncesini hatırlamak imkansızlaşır elbet.

       -Meclis kürsüsünden kürt vatandaşlarımıza sınırsız özgürlük nutku atan başbakan yardımcılarına inat, “Bu yetmez, daha da, daha da” diye Apo’nun serbest kalmasını da isteyerek, milletin vergilerinden aldıkları maaşlarla geçinen vekiller varken!!!

     -Ve onlara dokunulmazken, “Parasız eğitim” isteyen gençler, demokratik haklarını isterken hapse tıkılıyorsa!!!

      -Komşularımızla  sıfır sorun derken komşumuz kalmamışsa!!!(acaba sıfır sorunu sıfır komşu mu dediler, biz mi yanlış anladık)

      -Türkiye bağırsaklarını temizliyor dediler, iki üç yıl süren iddianameler hazırlayıp, iki üç yıldır da davaların devam etmesine aldırış etmeyen düşünce, ‘’İLERİ DEMOKRASİ’’ mi? İyi ki ileri demokrasiye geçilmiş yoksa geri demokraside dava süreci 100 yıl (bir asır) sürerdi maazallah!!!

      -Gazeteciler içeri tıkılıp, sanatçılar ülkeden kovuluyorsa, NE İRAN’I CANIM!!! (inanmıyorsan ‘’SAY’’içerideki gazeteci sayısı 99)

      -Milletin oylarıyla seçilmiş 3 tane milletvekili içeride şafak sayıyor!!! Bunlar da ‘’BEDELLİ’’ ama bu bedel neyin bedeli?

      -Habur’dan girenlere özel hakimler gitti, AFFETTİ!!! Yumurta atan gençler affedilmedi.

       -Başına çuval geçirilmenin rövanşını sanal alemde almakla avunup sevinç nidalarıyla alkışlamak(gaz çıkarmak)bize mahsus olsa gerek.

      – Adana İncirlik’te incir toplamayan AKP, şimdi de Malatya’ya konuşlanmaya çalışıyor. KARŞI ÇIKANLAR YAKA PAÇA GÖZALTI. Hangisi doğru?

      Verilerimi alabildiğince çoğaltabilirim malzeme sıkıntım yok. Anlayan anlamıştır diyerek İran’lı yazar NİRUMAND ‘a gönderme yaparak bizim yazarlarımızı sormuştum ya, onlar nerede biliyor musunuz? Silivri’ye tatile gittiler. İYİ TATİLLER CANIM TÜRKİYE’M VE SAĞLIKLI MUTLU NİCE YILLAR!!!

                                                                                                   

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.