Muhammet’ler de yaşasın!

Karacabey Atatürk İlkokulu’nun lösemi hastası öğrencisi Muhammed Emir Gülerce için dün başlattığı kan bağışı (kök hücre) kampanyası yoğun ilgi gördü. Atatürk İlkokulu ve Kızılay Karacabey Şubesi öncülüğünde düzenlenen kampanya bugün de devam ederken, tüm Karacabeyliler kan vermeye davet edildi.
Muhammet Emir için dün başlatılan kampanyaya İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Karacabeyli destek verdi. Tüm ilçe halkını bugün de Cumhuriyet Alanı’na konuşlanacak Kızılay Tırı’na bekleyen ve kampanyaya destek olmaya davet eden Atatürk İlkokulu ve Kızılay Karacabey Şubesi, etkinlikle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Yapılan açıklamada, “Haydi Karacabey, lösemili hastamıza destek için Cumhuriyet Alanı Hükümet Konağı önündeki Kızılay Tırı’mızda görüşelim. İhtiyacı olanlara hayat vermek, umut olmak, gönüllere taht kurmak için tüm Karacabeyliler’i duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kan bağışı kampanyamızın dün 1. gününü gerçekleştirdik. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederiz. 2 gün sürecek olacak kampanyamızın son günü olan bugün de 13.00 – 21.00 saatleri arası tüm velilerimizi ve Karacabey halkımızı destek olmaya bekliyoruz.
Kan Bağışı ile ilgili önemli ayrıntılar:
1- Gönüllülük esastır. Kimseye zorlama yapılamaz.
2- Alınan kanlar Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kemik İliği Bankası’nda saklanacaktır. Koordinasyon TÜRKKÖK tarafından sağlanmaktadır. Resmidir, millidir, güvenli ve gizlidir.
3- Türk Kızılay’ı tarafından alınan kanlar Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kemik İliği Bankası’na teslim edilmektedir.
4- TÜRKKÖK hasta ve bağışçının gizliliğini korumayı taahhüt eder, kişisel bilgilerin korunması devlet güvencesindedir.
5- 18-50 yaş arasındaki herkes kök hücre için kan verebilir. Bu işlem için sadece 3 tüp kan vermek yeterlidir.
6- Kan vermeyi kabul eden kişiler teste tabi tutulur. Bu testin sonucunda HIV, Hepatit(B/C) ve Sifiliz gibi enfeksiyon hastalığı olan kişilerin kanları KÖK HÜCRE OLAMAZ.
7- Eşleşme yaşanır ise herhangi bir hasta ile tüm iş ve işlemler resmi prosedüre göre yapılır. Bu işlem verici kişi için hiçbir hayati risk oluşturmamaktadır.
Ne kadar çok kök hücre olursa, bizim milli kan kök hücre bankamızda o kadar çok hasta insanı iyileştirebiliriz. Bizim evladımız, Karacabey Atatürk İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Muhammed Emir ve diğer Türkiye’deki tüm hastalara hayat verebilirsiniz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.