Muhalefet çatırdıyor!

Rant söylentileri gündeme bomba gibi düştü:
            Karacabey’deki siyaset günden güne renk değiştirerek ucuzlamaya başladı. Son meclis toplantısıyla birlikte kapalı kapılar arkasında yaşanan gizli gelişmeler dikkatlerden kaçmadı.
            Özellikle AK Parti ile DP arasındaki yakınlaşma kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Meclis’te su zammının görüşülmesi sırasında DP’lilerin toplantıda yer almamaları yakınlaşmaya en büyük kanıt olarak gösteriliyor. Bununla birlikte Belediye Başkanı Ergün Koç’un Anakara’ya giderken yerine DP’li Burhan Sevinç’i bırakması rant söylentilerini ayyukaya çıkardı.
            Konuyla ilgili iki taraftan da açıklama gelmezken, bu yakınlaşmanın mimarları arasında eski ANAP İlçe Başkanı ve şimdiki DP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Hari ile yine bir başka eski ANAP’lı ve yeni DP’li Şaban Önen’in parmağı olduğu iddiaları dilden dile dolaşıyor.
            Kişisel çıkarlar uğruna Demokrat Parti’nin paspas edildiğini öne süren eski siyasetçiler, bu yakınlaşmadaki gerçeğin bir an önce gün yüzüne çıkması gerektiğini ileri sürdü. DP’nin muhalefet görevini yerine getirmesini isteyen bu partiye oy vermiş olan seçmenler “Sıcak yakınlaşma kafaları karıştırıyor. Ortada büyük bir rant mı var? Ne yapılmaya çalışılıyor? DP’nin iktidar yalakalığı yapmasının altında yatan gerçekler nedir? Herkes görevini dürüstçe yapsın, kimse rant peşinde koşmasın. Seçmen enayi yerine konulmasın” dedi.
Muhalefet partileri ne iş yapar?
            Siyasetteki bu yakınlaşmaya sessiz kalan CHP ile MHP’yi de eleştiren vatandaşlar, “Birçok konuya yaptığı eleştirilerle muhalefete öncülük eden CHP ile MHP’nin böylesine önemli bir konuya sessiz kalmalarına da anlam veremedik. Onların susmasının altında yatan gerçekler nedir? Bizler vatandaş olarak bu kadar düşünebiliyorsak, onlar siyasetçi olarak neden herhangi bir açıklama yapmıyorlar?” diyerek tepkisini ortaya koydu.
İhraç olmak mı istiyorlar?
            Yakınlaşmanın mimarları olarak ileri sürülen DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, Başkan Yardımcısı Mustafa Hari ile Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Önen’in kişisel çıkarları uğruna kendilerini partilerinden ihraç ettirerek AK Parti’ye geçecekleri iddiaları konuşulmaya başlandı.
            Bu yakınlaşma ile DP’nin ayaklar altına alındığını ileri süren siyasetçiler, tehlikeli oyunların oynandığını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.