Sinek ilacı operasyonu

Beş belediyedeki yolsuzluk iddialarına 36 gözaltı:
*İhale yolsuzlukları gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlar arasında Belediye’mizden de 3 kişinin yer almış olması Karacabey’de şok yarattı.
Bursa’da, içinde Karacabey’in de yer aldığı Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve İznik Belediyeleri’nde sinek ilacı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekiplerince operasyon başlatıldı.
            Aralarında eski bir belediye başkanı ile 3 belediye başkan yardımcısının da yer aldığı 36 ismin gözaltına alındığı bildirildi.
            Gözaltına alınanlardan 18’i ”İhaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet” suçlarından adliyeye gönderildi.
            Operasyonda gözaltına alınan diğer zanlıların bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.
            Karacabey Belediyesi’nden O. S., B.K. ile Y.T.’nin  ihale evraklarıyla birlikte ifade vermek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Bazı belediyelerde sinek ilacı alımında yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekiplerinin, Bursa ile Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Karacabey ve İznik ilçelerinde 8 aydır sürdürdüğü operasyon dün sabah sonuçlandı.
            Operasyonda, bir eski belediye başkanı ile 3 belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.  Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.