Müftü’den Ramazan Bayramı mesajı

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Müftü Yazıcı mesajında şunları dile getirdi;

“Mübarek Ramazan bayramına bizleri kavuşturan Yüce Rabb'imize sonsuz hamt ve şükürler olsun. İnsanlığımızı ve Müslümanlığımızı kendisine borçlu olduğumuz hayat rehberimiz sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'e salat ve selam olsun.

Karacabey genelinde yarın sabah namazına saat 05.30'da; bayram namazına ise 06.53'te başlanacaktır.

Müslümanlık bilincinin sosyal hayata yansımasının en büyük göstergelerinden birisi, şüphesiz bayramlarımızdır. 

Bayram hem sevinmek, hem de sevindirmektir. 

Bayram, mutlu edebildiğimiz ve sevindirebildiğimiz oranda bayramdır.

Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, barış ve hoşgörünün egemen olduğu; dini ve milli hislerin coştuğu, tarihten beri gelen güzel örf ve adetlerin sergilendiği neşe, mutluluk, birlik ve beraberlik günleridir. 

Bayramlar başta anne, baba, eş ve çocuklarımızla akraba ve komşularımız olmak üzere kimsesiz, yaşlı, hasta, yetim, gözü yaşlı ve yalnızları da araştırıp sevindirmeyi bir Müslüman sorumluluğu olarak gördüğümüz ve mutluluğu her kesime yaydığımız ferahlık günleridir. 

Bayramlar bizlere insan olmanın sorumluluklarını hatırlatan sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma, vefa ve sevinç günleridir.  

Bu vesile ile mübarek Ramazan bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; bayramın bütün vatandaşlarımıza, aziz milletimize ve İslam alemine hayırlı ve mübarek olmasını, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, saygılar sunarız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.