Tigem bal satışına da başladı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, bal satışlarının, Karacabey, Dalaman, Polatlı, Ceylanpınar, Balıkesir ve Antalya Boztepe işletmelerinde başladığını belirterek, "Tamamen doğal balımızın kilogramını 25-30 lira aralığında satışa sunduk" dedi.

Bilden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM), Türkiye Arıcılar Merkez Birliği (TAB) ile yaptığı protokol gereği arıcılara işletmelerde konaklama imkanı sunduğunu, geçen yıl itibarıyla da bal üretimine başladığını anlattı. Arıların doğada "tozlaşma" olarak adlandırılan süreçte önemli rol oynadıklarını anımsatan Bilden, tohumların döllenmesinde arı ve böceklerin çok önemli görev üstlendiklerine dikkat çekti. Bu tür katkıları nedeniyle arıcılığa önem veren TİGEM'in, kendi üretimi olan balı bazı işletmelerde satışa sunduğunu kaydeden Bilden, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir işletmemizde başladığımız gün 150 kilogram bal sattık. Bir balcı bu kadar balı uzun bir sürede ancak satabilir. Bal satışları, Karacabey, Dalaman, Polatlı, Ceylanpınar, Balıkesir ve Antalya Boztepe işletmelerinde başladı. Konya Konuklar, Altınova, Sultan Suyu'nda ise yakında başlayacak. TİGEM'in elinde 30 tonun üzerinde bal stoku oluştu. Bunu artık paraya çevirmemiz lazım" 

Mehmet Halis Bilden, geçen yıl 2 bin kovanla arıcılığa başlayan TİGEM'in, bal satışlarıyla bu yatırımı bir yıl içerisinde amorti ettiğini söyledi. TİGEM'in kovan sayısının 6 bine ulaştığını belirten Bilden, gelecek 2 yıl içerisinde kovan sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Bilden, TİGEM balının doğal olduğuna dikkat çekerek, "Tamamen doğal balımızın kilogramını 25-30 lira aralığında satışa sunduk" diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.