Müftü’den “Kandil” mesajı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olan bugünün tüm Müslüman alemince çok kutsal olduğuna dikkat çeken Müftü Yazıcı, “Âlemlerin Efendisi sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin kameri takvimle doğum günü (Mevlit Kandili) 23 Ocak 2013 Çarşamba gününe tesadüf etmektedir.
Peygamberimizin bizim övgümüze ihtiyacı yoktur. Mevlâmız onu en güzel şekilde övmüş ve alemlere göndermiştir.
Kuran, en mükemmel biçimde “Âlemlere rahmet olarak gönderilen” eşsiz Peygamberi tanıtmış insanlığa. Bize uzun uzun anlatıyor Kuran, o gül yüzlü Nebi'yi.
Yüzyıllardır özlem dolu dudaklar onun adını telaffuz ediyor bin bir edeple. Onun adı okunuyor ezanlarda asırlardır beş vakit. Seherde esen rüzgârlarla ona selam gönderiyor bağrı yanık âşıklar.
Biz ona öylesine muhtacız ki. Onu anmaya, onu anlamaya. Çağlar ötesinden hayatımıza sanki yeniden doğmuş gibi ona “biat” etmeye… Ne çok muhtacız!
Kırık kalplerimizi ve kırdığımız kalpleri onun müşfik tarzı ile yeniden onarmaya. Dindarlığımızı tamamen onun samimiyet kalıplarına büründürmeye.
Yaşadığı mutlu çağın (Asrı Saadet'in) ahlak ve faziletini;  yaşadığı mutlu yuvanın (Hanei Saadet'in) huzur ve mutluluğunu çok arzuluyoruz. Binlerce salât, güllerce selâm olsun Resûlüllah'a.
Kuran ona itaat etmeyi emrediyor; onun getirdiği her şeyi kabullenmeyi ve onaylamadığı hiçbir şeyi hayatımıza koymamayı istiyor.
Mevlit Kandilimiz mübarek olsun. Resulüllah'ı hayatında böyle kabullenenlere selam olsun” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.