Miting değil, ziyaret!

Karacabeyliler Derneği, Saadet ve Hamidiye Mahallesini salladı:

MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ayhan İl’in de katıldığı ziyarette tam kadro yer alan Bursa Karacabeyliler Derneği yöneticileri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

            Dernek Yöneticisi İhsan Zeybek’in “Karacabeyli olmak” üzerine yaptığı başarılı sunumun ardından konuşan Başkan Yüksel Ceylan, Saadet ve Hamidiye Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir arada olmaktan onur duyduğunu söyledi.

            Bursa dernekler liginde ilk sırada olduklarını belirten Ceylan, 14 kişiyle çıktıkları bu yolda 22 binlere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

            Karacabey’in gelenek ve göreneklerini yaşatmayı ve ilçe insanına her koşulda sahip çıkmayı amaçladıklarını ifade eden Yüksel Ceylan, “Biz insanları renklerine, dillerine göre ayırmayız. Tek toprak, tek vatan ve tek bayrak anlayışı içinde hareket ediyoruz. Şu anda Bursa’daki dernekler içinde en aktif olanı biziz. Geçtiğimiz bir yıl içinde Bursa genelinde İş-Kur yalnızca 156 kişiye iş bulurken, bizler 456 vatandaşımıza ekmek kapısı açtık. Tek düşüncemiz, Karacabey’e ve Karacabey insanına hizmet etmektir” dedi.

            Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaklarını vurgulayan Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “İçimizde her partiye gönül vermiş arkadaşlarımız var. Bizlerin siyasetle işi olmaz. Derneğimiz 25 binleri temsil eden güçlü bir sivil toplum örgütüdür. Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı’nın büyük destekleriyle bu günlere geldik. Ayrıca CHP Bursa Milletvekilimiz Sayın Turhan Tayan’ın da katkılarını unutamayız. Bizi arayan herkese yardımcı olmak istiyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Karacabey Saadet ve Mahallesi’nde oturan vatandaşlara yönelik iş sözü veren Başkan Ceylan, “Sizler için çok güzel projelerimiz var. İçinizden en az 400-500 kişiye iş bulacağız. Bölge Milletvekilimiz Önder Matlı ile birlikte proje çalışmalarını sürdürüyoruz.

Bizler, siyasiler gibi seçimden seçime değil, her zaman yanınızda olacağız. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Birlikte Karacabeyimiz için çalışalım. Derneğimize üye olun. Aidat ücreti bile almıyoruz. Çünkü bizim parayla işimiz yoktur.

            İlçemize özgü değerlerimiz yavaş yavaş elimizden alınıyor. Örneğin Hıdrellez şenlikleri unutulmaya yüz tutmuştu. Bu düşünceyle Mayıs ayı başında Karacabey Harası’nda düzenlediğimiz Hıdrellez Şenliği, taraflı tarafsız herkesten büyük takdir topladı.

            Karacabey denilince akla soğan gelirdi. Ancak bu özelliğimizi kaybettik. Şimdi ise elimizde domates ve pancar kaldı. Eylül ayı gibi domatesle ilgili çok güzel bir projemiz var. İlçemizin tanıtımı adına römorklara dolduracağımız domatesleri, aynı İspanya’da olduğu gibi sokaklara dökeceğiz. Yine ilçemizin tanıtımı adına Plaj futbolu düzenleyeceğiz. Tek düşüncemiz Karacabey insanı için çalışmaktır” dedi.

            Atatürk ve milli değerlere de dikkat çeken Başkan Ceylan, “Birileri Atatürk ve milli değerlerimizle oynamaya çalışıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bunu başaramayacaklar. Atatürk’e olan bağlılığımız ilelebet sürecektir. Az önce de söylediğimiz gibi tek toprak, tek vatan ve tek bayrak anlayışına sahip herkesi kucaklıyoruz. Bizim bölücülerle işimiz olmaz ve olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

            Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ceylan’ın ardından hep birlikte oynanan Roman ve değişik oyun havaları coşkuyu en üst seviyelere çıkardı.

Daha sonra düşüncelerini paylaşan MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Saadet ve Hamidiye Mahallelerin yollarına dikkat çekti. Ara sokakların bakımsızlığına üzüldüğünü söyleyen Kahraman, “Umut ediyorum ki, önümüzdeki dönemde bu sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız” dedi.

            Anne ve babalara seslenen Kahraman, “Eğitimci biri olarak sizlerden özellikle isteğim çocuklarınızı okutun. Bunu Allah rızası için yapın. Okutmanın yanı sıra çocuklarınızın mesleki ve teknik okullara da yönelmesini sağlayın” diye konuştu.

            Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ayhan İl, yaklaşan karne dönemine dikkat çekerek, “Kötü karneleri nedeniyle lütfen çocuklarınıza şiddet uygulamayın. Gençliğin önünü kapatmayalım” dedi.

            Bursa Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, güzel organizasyon nedeniyle Saadet ve Hamidiye Mahalle halkına teşekkür etti.

            Herkesi dernek çatısı altında birleşmeye davet eden Mutiş, “İçinizden biriyim. Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu’nda okudum. Bir çoğunuzu tanıyorum, sizler de beni tanıyorsunuz. Bu nedenle birbirimize sıkı sıkıya bağlanalım. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin” şeklinde düşüncelerini aktardı.

            Programda son olarak konuşan Dernek Yöneticisi Mehmet Siber de, herkesi üye olmaya davet ederken, birlik ve beraberliğe dikkat çekti.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.