Mısır’da son durum nedir?

Özer’den Eker’ soru önergesi:
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca’nın verdiği bilgiler doğrultusunda mısır fiyatlarıyla ilgili Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e soru önergesi hazırlayan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, konuya açıklık getirilmesini istedi.
            Üreticiyi yakından ilgilendiren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin 2009 yılı dane mısır alım fiyatını açıklamamasının piyasaları istikrarsızlığa ittiğine dikkat çeken Özer,  geçen yıl ki düşük fiyatların ekim alanlarında önemli bir daralmaya neden olduğunu belirtti.  
            CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, 2009 yılı mısır üretiminin, 4 milyon ton olan ihtiyacı karşılamasının olanaksız olduğunu kaydetti. Yapılan hesaplamalara göre mısırın kilogram maliyetinin 0.41 Krş olarak tespit edildiğini ifade eden Özer, “Geçen yıl 0.43 Krş olan TMO mısır alım fiyatının, maliyetlerde göz önüne alındığında 0.50 Krş olarak açıklanması ivedilikle gerekmektedir” dedi.
            Özer, Tarım Bakanı Eker’e ilettiği soru önergesinde şunlara yanıt istedi; “2009 yılı dane mısır alım fiyatları ne zaman açıklanacaktır? Geçen yıl açıklanan alım fiyatlarının düşük olmasından dolayı mısır ekim alanlarındaki daralmanın önümüzdeki yıl ortadan kaldırılması için ne gibi önlemler alınacaktır? 2009 yılı mısır üretiminin, ihtiyacı karşılamayacak oluşu konusunda bakanlık olarak ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz? Mısır alım fiyatının düşük açıklanması neticesinde mısır istihsalinin de paralel düşüşe geçişinin mısır ithalatını arttırması ülke kaynaklarının israf edilmesi anlamı taşıdığını göz önünde bulundurursak bakanlık olarak bu israfın önüne nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.