Marzinç’ten rüşvet istemiyoruz!

Mustafakemalpaşa’da “Kara Perşembe” ile yol almaya başlayan “Tehlikeli Atıkçlar”, Güllüce ve Paşalar’da Ramazan’ı bahane ederek gıda paketleri dağıtmak isteyince köylüler, “Rüşvet istemiyoruz” diyerek büyük tepki gösterdi.
            Paşalar Muhtarı Hasan Kezban ile Güllüce Muhtarı Salih Akın “Tehlikeli Atıkçılar” adına dün köye gelen üç kişinin, içinde Manzinç’in bayram kutlama kartlarının yer aldığı gıda paketleri getirdiklerini ve bunların köylülere dağıtılmasını istediklerini söyledi.
            Marzinç’in gönderdiği gıda paketlerine tepki gösteren her iki köy halkı, zamanlamaya dikkat çekerek, “Ne rüşvet istiyoruz, ne de tehlikeli atık tesisi” diyerek tepkilerini dile getirdi.               Güllüce ve Paşalar köylüleri, dün sözde gıda yardımı adı altında, içinde şeker, yağ, pirinç, çay, margarin, tuz, makarna bulunan paketlerin dağıtılmasını zamanlama açısından etik bulmuyoruz. Bunları Ramazan rüşveti olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Marzinç’çiler bizlere yardımcı olmak istiyorlarsa, “Tehlikeli Atık Projesi” ni kurmaktan vazgeçtiklerini söylesinler yeterli olur. Biz rüşvet istemiyoruz. Biz, havası, suyu, toprakları temiz bir Mustafakemalpaşa istiyoruz” dedi.
            Rüşvet paketleri dağıtıldığını telefonla öğrenen Sivil Toplum Platformu Başkanı Seyit Ali Geçici, Güllüce ve Paşalar Köyü’ne gittiğinde şaşırdığını söyledi. Ramazan’ın kullanılarak halkın kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Geçici, “Köylülerimiz milletin efendisidir. Rüşveti kabul etmeyerek bunu bir kez daha göstermiştir. ‘Tehlikeli Atıkçılar’  iyi bilsinler ki Mustafakemalpaşalılar hiç bir zaman satın alınamayacaktır. Ali Kemallerle bir yere varılmayacaktır. Geleceğimizin karartılmasına hiç bir koşulda izin vermeyeceğiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza, temiz bir Mustafakemalpaşa bırakmak için yemin ettik. Aksini düşünmeyi onursuzluk kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.