Mısır ekim alanları ile izolasyon sahaları belirlendi

Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2013 yılı tohumluk mısır ekim alanları ve izolasyon sahalarının belirlendiğini duyudu.
5553 Sayılı Tohumculuk Kanununun 5. maddesi ile 13.05.2008 tarih ve 26875 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan “Tohumlukların Yetiştirileceği Özel Üretim Alanlarının Özellikleri ve Bu Alanlarda Uyulması Gereken Kuralların Belirlenmesi” yönetmeliğine dikkat çekilen açıklamada; “Valilik Makamının '13.03.2013 tarih ve 4798 sayılı Olur'u ile oluşturulan İl Tohumluk Komisyonu; 12.03.2013 tarihinde toplanarak tohumluk üreticisi olan gerçek ve tüzel kişilerin tohumluk üretim alanları ile ilgili başvuruları değerlendirmiş ve 2013 yılı üretim sezonu tohumluk mısır ekim alanları belirlemiştir” denildi.
Buna göre, alınan kararlar doğrultusunda belirlenen özel üretim alanları içerisinde izin verilmeyen tohumluk ve bitkisel ürün yetiştirilemeyeceği bildirildi. Smz konusu belirlenen tohumluk özel üretim alanları sınırları içerisinde kurallara uymadan tohumluk veya bitkisel ürün yetiştirenlere ise, 5 bin 079,91 TL idari para cezası verileceği, ekilişlerin masrafları yetiştirenlere ait olmak üzere söktürülerek imha edileceği uyarısı yapıldı.
Tohumluk Komisyonu tarafından alınan kararın, tohumluk üretimin yapılacağı yerin muhtarlıklarında bir hafta süre ile 26 Mart 2013 tarihine kadar askıya çıkartıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Üreticilerimizin askı süresi içerisinde itirazlarını yapmaları gerekmektedir. Bu sürenin bitiminden sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar dilekçe, tapu fotokopisi, ÇKS kaydı ve arazi kira ise kira kontratı ile birlikte Tohumluk Komisyonu adına Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü' ne yapılacaktır. Değerli üreticilerimize duyurulur.”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.