Mısır alımlarında son gün

Karacabey Toprak Mahsulleri Ofisi, 25 Eylül’de başlayan mısır alımlarını randevu talebi olmaması halinde bugün sonlandırmayı düşündüklerini açıkladı.
Ofise mısır vermek isteyen üreticilerin randevu alması durumunda Cumartesi ve Pazar günü de çalışacaklarını belirten TMO yetkilileri, bir ayı geçen kampanya süresince şu ana kadar 930 ton alım yapıldığını söyledi.
Rutubet derecesine göre 697 TL. ile 727 TL. arasında değişen fiyatlarla mısır alımı yapan Ofisin beklentilerin altında kaldığı öğrenildi.
Bu yıl en az 4 bin ton mısır almayı hedefleyen TMO’in 930 tonda kalması, serbest piyasadaki fiyatların yükselmesinden kaynaklandığı ileri sürülüyor.
Üreticinin özel sektöre yönelmesini normal karşıladıklarını dile getiren Ofis yetkilileri, kendilerinin denge unsuru olduklarını ve çiftçinin ürününün en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalıştıklarını ileri sürdü.
Sürekli üreticiden yana tavır içinde olduklarını belirten Ofis yetkilileri, “Ufak tefek anlaşmazlıklar olsa da, genellikle huzurlu bir kampanya sezonunun sonuna geldik sayılır. Bir ayı geçen kampanya sırasında, tesislerimizdeki yarım günlük arıza nedeniyle yarım gün alım yapamadık. Bu sırada kendimizi iyi anlatamamış olmalıyız ki, arızanın 10 gün sürdüğü şeklinde haberler çıktı. Medyada yer alan söz konusu bu haberin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyor, ileriye bakıyoruz. Ofis çiftçi varsa vardır. Ofisin kuruluş amacı bellidir. Hiç bir zaman küçük düşünceler içinde olmadık, bundan sonra da olmayız” dedi.
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çiftçinin kara gün dostu olduğunu ve bu yıl çok başarılı bir mısır alım kampanyası yürüttüğünü söyledi. Karaca, elde olmayan nedenlerle yaşanan küçük istisnalar hariç genellikle huzurlu bir sezonu geride bıraktıklarını belirtirken, bir ay boyunca özveriyle çalışan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.