Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi bugün Karacabey’de de coşkuyla kutlanacak. Bugün Saat 12.00’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak olan 93. yıl programı, yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Yarın Saat:09.30’da Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ilçe protokolünün tebriklerini kabul edecek. Daha sonra Saat:10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda resmi kutlama töreni düzenlenecek. Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu ve Belediye Başkanı Ali Özkan, törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutlayacak.
Törende merkezdeki okullar öğrencileriyle hazır bulunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu’nun yapmasının ardından bayram etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir-kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrenciler eserlerini okuyacak. Daha sonra Anadolu Lisesi Folklor Ekibi ve Bursa Mehter Takımı gösterilerini sunacak. Şiir-kompozisyon ve Atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından, geçit töreni gerçekleştirilecek. Saat:12.00’de Cumhuriyet Alanı-Şehitlik-Akçasusurluk-Hayırlar-Çeşnigir-Çamlıca mahalleleri güzergahında bisiklet turu düzenlenecek. Saat:19.00’da da Kapalı spor Salonu önünden heykele gerçekleştirilecek fener alayı yürüyüşü ile hemen ardından heykelde gerçekleştirilecek kutlamalar ile Cumhuriyet’in 93. Yılı kutlamaları sona erecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.