Minik Muhammed de yaşasın!

Karacabey halkı, bu sese kulak vermelidir!
Karacabey Gazi Mahallesi 96 Sokak No: 30 adreste oturan ve ‘Aplastik Anemi (Kemik İliği Yetmezliği)’ rahatsızlığı olan 5 yaşındaki minik Muhammed Ali Meral’in aylardır süren yaşama isteğine yeterince ilgi gösterilmemesi üzüntü yarattı.
            1,5 ay önce anne ve babadan alınan kök hücre ile “Kayseri Kök Hücre Merkezi”ne ilik nakli için giden Meral Ailesi, yaş sınırına takılınca Sağlık Bakanı’ndan yardım istedi, ancak sonuç alınamadı.
            Meral Ailesi, Kayseri’deki hastaneye ‘5 yaşa ilik nakli yapılamaz”  yazısı gelmesiyle yıkılırken, aynı gün İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’ndan, Muhammed Ali Meral için uygun kordon kanı bulunduğu haberinin gelmesi üzerine yeniden umutlandı.
            Yurtdışından kordon kanı gelmesiyle İzmir Ege Üniversitesi’nde nakil yapılabileceği müjdesi ile büyük bir sevinç yaşayan Meral Ailesi şimdi uzanacak yardım eli beklemeye başladı. Meral Ailesi, Muhammed Ali’nin, tedavisinin Türkiye’de yapılabilecek olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Oğlunu yaşatmak için büyük bir mücadele veren ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle çaresiz kaldığını belirten baba Mustafa Meral, “Kordon kanı, canımıza can katacak. 
Daha önce açılan hesaba küçük de olsa para yatıran herkese minnettarız” dedi.
Şu anda hiçbir sosyal güvencesi olmayan Meral Ailesi’nin önünde büyük bir ekonomik sıkıntı yattığına dikkat çekildi.
Minik Muhammed’in yaşaması için çırpınan yardımsever komşuları Karacabeylilere görev düştüğünü belirtti.
Bu konuda, Kaymakamlıktan ve Karacabeylilerden yardım isteyen Meral Ailesi’nin komşuları, “Muhammed yaşasın. O da koşsun, oynasın, bisiklete binsin, okula gitsin. İlk kez ciddi bir umut ışığı doğdu. 40-50 Bin’le Muhammed hayata dönecek gibi görünüyor. Herkesin maddi ve manevi yardım elini uzatması gerekir. Meral Ailesi’nin 5 yıldır çektiği çile de sona erebilir. Yardım yapmak isteyenler, Karacabey Ziraat Bankası’nda açılan 52642111-5001 nolu hesaba yardım yapabilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.