Aşırı yağmur, kileri yıktı!

Esentepe’de faciaya ramak kaldı:
Karacabey Esentepe Mahallesi 186 Sokak No:28’de oturan Sadık Taşdelen’e ait kiler, önceki günkü şiddetli yağmur nedeniyle yıkıldı.
            İftar vaktine denk gelen olayda can kaybı yaşanmadı. 188 Sokak’ta bulunan büzün tıkanması sonucu, Mehmet Salih Kılıç’a ait arsaya taşan sular, Sadık Daşdelen’in istinat duvarı, kiler ve indirme olarak kullanılan yer büyük hasar gördü.
Belediye ilgilenmiyor!
            Evin yıkılması esnasında kilerde kimsenin bulunmamasının büyük bir şans olduğunu belirten Sadık Taşdelen, “Olayın ardından hemen Esentepe Mahalle Muhtarlığı’na ve Belediye’de görevli personele durumu bildirdim. Saat 22.30 gibi Belediye görevlileri evin içerisindeki suyu çektiler. Ancak, üzülerek söylemek isterim ki, Muhtarımız Ali Işık dışında bizimle ilgilenen olmadı. Özellikle Belediye’nin ilgisizliği bizleri çileden çıkardı. 
Belediye Başkanımız, mağduriyetimin giderilmesi yönünde söz vermesine karşın, hiçbir şey yapılmadı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gittim. Bana ekiplerin olay yerine gittiğini söylediler. Ancak, evime vardığımda Belediye’den kimsenin gelmediğini öğrendim. Benimle dalga geçer gibi davrandılar. Sıkıntımız büyük. Aşırı yağmurların süreceği belirtiliyor. Bu şekilde devam ederse, yine aynı felaketler olacak. Belediye’den durumun takip edilmesini, doğan mağduriyetimin giderilmesini ve 188 Sokak’taki büzün değiştirilerek bu çilekeşliğimizin bitmesini istiyorum” dedi.
Nefes boruları değiştirilsin!
            188 Sokak’ta bulunan ve nefes boruları olarak da adlandırılan iki adet büzün acil olarak değiştirilmesi gerektiğini belirten Arsa Sahibi Mehmet Salih Kılıç ise, “Yıllardır bu sorunu Belediye’ye aktardık. Birçok dilekçeler yazdık. Ancak hiç ilgilenilmedi. Hep söz verildi. Daha büyük felaket meydana gelmeden bir an önce sıkıntımıza çare bulunmasını istiyoruz. Buradaki nefes borusu tıkananca, taşan sular olduğu gibi arsamı göle dönüştürüyor. Biz bu konuda çok mağduruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.