İsraf ve gösterişten uzak durun!

İlçe Müftüsü Osman Şen Ramazanla ilgili uyardı:
Karacabey Müftüsü Osman Şen, ilçe halkının yalnızca Ramazan ayında değil, her zaman israf ve gösterişten uzak durulması gerektiğini bildirdi.
            Ramazan ayı süresince camilerde öğle ve teravih namazlarından önce vaazı nasihat programları düzenlediklerini ifade eden Müftü Osman Şen, ”Oruçlarımızla, teravihlerimizle, hayır ve hasenatlarımızla, dualarımızla, Kur’anlarımızla, dayanışma ve yardımlaşmalarımızla manevi huzur ve feyiz içinde bir bu Ramazan geçiriyoruz. Bir daha ki yıl Ramazana erişip erişemeyeceğimizi de bilemiyoruz. Onun için bu mübarek ayın çok iyi değerlendirmemiz gerekir” dedi.
            11 ayın sultanı olan Ramazan’ın bu yıl yaz sıcaklarıyla birlikte aşırı yağmurlara da denk geldiğine dikkat çeken Şen, “Bu mübarek ayın kardeşlik, barış, yardımlaşma duygularının arttığı bir ay olarak geçirilmesi gerekir. Dünyada ve ülkemizde barışa, sevgiye, kardeşliğe, güven ve huzura vesile olmasını niyaz ediyoruz.  Bu rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayında her zaman olduğu gibi, daha çok yoksullar gözetilmeli, gariplerin iftar sofraları zenginleştirilmelidir. Karacabeyli hayırseverler bu alandaki duyarlılıkları, doruk noktasına çıkan cömertlikleri, takdire şayandır. Rabbimiz bütün güzel amel ve davranışlarımızı, ibadetlerimizi kabul buyursun, her iki dünyada mükâfatlarını lütfetsin. Cennet ve cemaliyle şereflendirsin” dedi.
            Müftü Şen, Ramazan ayındaki bu duyarlılıklarımızın ve ibadetlerimizin Ramazandan sonrada devam etmesi halinde güzelliklerin katlanarak devam edeceğini belirtti.
Fakiri, yoksulu, yetimi göz ardı etmeyin!
            Şen, “Maddi durumu iyi olan hayırseverlerimizin bu güzel ve örnek duyarlılıklarının,  Ramazan’dan sonra da sürmesini diliyoruz. Her yıl Ramazan ayında yoksullara verilen fitrenin Fitrelerin bayram namazından önce verilmesi gerekir. Ancak ihtiyaç sahiplerinin bayramdan önce ihtiyaçlarını görmüş olarak bayramı karşılayabilmeleri için Ramazan ayının içinde bayram namazından önce verilmesinin daha uygun olur” diye konuştu.
            Karacabey Müftüsü, şunları söyledi; “Bu yıl fitre miktarının en azı 6,5 TL olarak belirlendi. Herkes maddi durumuna göre bu fitre miktarını artırarak yoksulun ve muhtacın daha fazla ihtiyacını giderirse daha iyi ve güzel olur. Daha çok sevap kazanarak Allah’ın hoşnutluğunu kazanır. Dinimizde zaten, zekât ve fitre yoksulun hakkıdır. Bu hak bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır. Bütün bunların dışında Ramazan ayı dışında da israf ve gösterişten uzak durulması gerekmektedir.”
            İsrafa ve aşırılıklara kaçmadan iftar ve sahur sofralarında misafir ağırlamalarının dini ve milli geleneğimiz olduğunu, bu geleneklerimizin vatandaşlarımız arasında karşılıklı saygı, sevgi, güven kaynaşma ve paylaşma duygularını güçlendirdiğini belirten Müftü Osman Şen, iftar sofralarında yoksulların,  yetimlerin, kimsesizlerin ve darda kalanların mutlaka ön planda tutulmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.