Minik Kalpler’de 23 Nisan bir başkaydı!

Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokul’lu öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılı kutlamalarında öğretmenlerinin koreografisiyle hazırladıkları gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. İlk sahne heyecanını yaşayan çocukların profesyonelce sergiledikleri birbirinden güzel etkinlikler büyük beğeni topladı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa veliler ve misafirler yoğun ilgi gösterdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Vatan Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda minikler performanslarıyla parmak ısırttı. Çeşitli gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bırakan öğrenciler, birbirinde güzel kostümleriyle de programı taçlandırdı.
Programın açılışında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu Kurucusu Hatice Çor, tüm dünya çocuklarının ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, gösteriye katılan tüm konuklara teşekkürlerini sundu. Çor, “ 23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarih ile başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiş. Bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak. Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek çağdaş bir toplum olarak sonsuza varolabilmektir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. Ayrıca programımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize de ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından minikler hazırladıkları sahne performanslarıyla göz kamaştırdı. Afacanlar sınıfından Hira Türedi “23 Nisan”, Ayaz Karausta, İbrahim Açı, İbrahim Aydın, Ceylin Türken ve Kağan Öncelen “Dünya Çocuk Bayramı”, Ilgaz Kaan Eralp “İstiklal Marşı”, Lara Aden Ayhan “23 Nisan”, Halil Efe Çelik, Ada Tunalı ve Yağız Adıgüzel “Egemenlik Bayramı”, Sihirli Eller sınıfından Eris Abazi, İpek Özköroğlu ve Zeynep Kumsal Şişli “Çocuk Bayramı”, Nil Yüren, Doruk Akçay ve Buse Esentürk “Bizim Bayramımız”, Yiğit Güler, Ada Mina Koto “Bu Bayram”, Doğukan Demirkıran, Elif Altınok, Alisa Ece Torun ve Begüm Çetin “23 Nisan” adlı şiirlerini etkili bir biçimde okurken, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Şiirlerin ardından program, minik öğrencilerin hazırladıkları muhteşem gösterilerle devam etti. Sihirli Eller sınıfının Ateş böceği dansı ve Yaramaz Kedi adlı rondu göz kamaştırdı. Afacanlar sınıfının dans gösterileri ile İngilizce Öğretmeni Ceyda Çalışmış Aşkın’ın Afacanlar ve Sihirli Ellerle birlikte oldukları İngilizce Sunumu ise görülmeye değerdi.
Özel Nisanur’lu çocukların eğlenceli resimlerinden oluşan slayt gösterisi de programa ayrı bir renk kattı. Jimnastik öğretmeni Özge Aytı’nın Sihirli Eller ve Afacanlar sınıfıyla birlikte hazırlamış oldukları jimnastik gösterisi izleyenler tarafından tam not aldı.
Afacanlar Sınıfı Öğretmeni Aslı Özkuş ile Sihirli Eller Sınıfı Öğretmeni Ayşen Aktaş’ın hazırlamış oldukları ‘Bobstiller rondu’ ise büyük alkış topladı.
Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokul’lu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin büyük emek sergileyerek hazırladıkları göz kamaştıran programa Karacabey Belediye’si ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgisiz kalması da yöneticiler ve veliler tarafından üzücü bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.