Minik Kalpler büyüledi

Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı kutlamaları ve yıl sonu etkinliği kapsamında düzenlediği program büyüledi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa veliler ve misafirler yoğun ilgi gösterdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Vatan Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda minikler performanslarıyla parmak ısırttı. Çeşitli gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bırakan öğrenciler, birbirinden güzel kostümleriyle de programı taçlandırdı. Minik Kalpler’in öğretmenlerinin koreografisiyle hazırladıkları gösterileri, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Programın açılışında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu Kurucusu Hatice Çor, tüm dünya çocuklarının ve Türk Ulusu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, gösteriye katılan tüm konuklara teşekkürlerini sundu.
Çor, “Cumhuriyetimizin kurucusu olan büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine Atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere, yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, hem Atamızın emanetlerine sahip çıktığımızı göstermek hem de Atamızın çocuklarımıza hediye ettiği bayramları en coşkulu ve en güzel biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan’la birlikte bugünkü Cumhuriyet yönetimine kavuştuk. Geleceğimiz, yarınlarımız, umutlarımız, hayallerimiz siz sevgili çocuklarsınız. 23 Nisan mevsim gibi bahardır. 23 Nisan çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa, çocuklarımız sevgi damlacıklarıdır. Mevsim baharsa çocuklarımız gelecek yazın meyvesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan için şehit düşen tüm kahramanları saygı ve şükranla anıyoruz. Bizler Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu olarak çocuklarımıza; insan haklarına saygı, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik duygularını veriyoruz. Bu duygularla bütün çocuklarımızın ve sizlerin bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca programımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çor’un konuşmasının ardından Kelebekler Sınıf Öğretmeni Melike Din, Arılar Sınıf Öğretmeni Eda Çatallar ve Bilgin Yıldızlar Sınıf Öğretmeni Remziye Adalı önderliğinde hazırlanarak sahne alan minikler performanslarıyla göz kamaştırdı. İlk sahne heyecanını yaşayan Kelebekler, Arılar ve Bilgin Yıldızlar Sınıf öğrencilerinin profesyonelce sergiledikleri; ‘Anadolu Ateşi’, ‘Rengarenk’, ‘Şemsiye Dansı’, ‘Şirinler Ront Dansı’, ‘Erik Dalı’ ve ‘Hareketli Dans’ adlı muhteşem gösterileri büyüledi. İngilizce Öğretmeni Ceyda Aşkın yönetimindeki miniklerin ‘İngilizce Baby Shark’ ile ‘İngilizce İskelet Dansı’ gösterileri ve ‘Ten Little İndion Boys ve Head and Shoulder’ adlı seslendirdikleri şarkılar büyük beğeni topladı. Jimnastik Öğretmeni Özge Aytı eşliğinde hazırlanan öğrencilerin ‘Jimnastik’, ‘Plates’ ve ‘Step Dansı’ da tam not aldı. Minik Kalpler 23 Nisan şiirlerini ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da etkili bir biçimde okurken, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
23 Nisan Kutlama ve Yıl Sonu Etkinlik Programı Özel Nisanur’lu miniklerin ellerinde Türk Bayraklarıyla 10. Yıl Marşı’nı söylemesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.