Milyon dolarlık proje bekletiliyor

2007 yılının Temmuz ayında temeli atılan Mustafakemalpaşa Köprülü Kavşağının yapım çalışmaları yine durdu.
Yaklaşık 2 milyon doları bulan köprülü kavşak projesi, geçtiğimiz yaz aylarında da çeşitli nedenlerden dolayı durdurulmuş ve yetkililer tarafından 90 gün içerisinde bitirileceği söylenen proje, tamamlanamamıştı.
Dolgu için getirilen hafriyat malzemelerinin Jandarma Çevre Timleri engeline takılması, kavşak alanında bulunan arazi mülkiyetinin sahibi olan bir vatandaşın kendisine ödeneceği söylenen ücreti alamaması ve istimlak edilecek arazi üzerinde bulunan elektrik direklerinin bulundukları yerlerden kaldırılıp başka bir yere monte edilmesinin beklenmesi gibi nedenlerle 45 gün gibi uzun bir süre durdurulan çalışmalar Nisan ayının gelmesine rağmen hala tamamlanamadı.
Karacabey-Mustafakemalpaşa-Susurluk yönünden gelen araçların geçişi bölgede uzun süredir sağlanırken, proje kapsamında yer alan üst köprü yol çalışmaları tamamlanamadığı gibi Bursa’ya çıkış istikametinde bulunan ve köprünün alt bölümünde yer alan tali yol çalışmaları da askıya alındı.
Yol yapım çalışmalarını sürdüren şirket elemanları bir süre önce; çalışmaların Mart ayında tekrar başlayacağını ve hızlı bir şekilde bitirileceğini söylemelerine rağmen, bugüne kadar projenin tamamlanması için herhangi bir girişim yapılmadı.
Bursa-Mustafakemalpaşa, Balıkesir-Susurluk-Karacabey devlet yolunun önemli bir ayağı olan Mustafakemalpaşa köprülü kavşağının hala bitirilemediğine dikkat çeken Mustafakemal-paşa kamuoyu ise konu ile ilgili olarak;
“Projenin temeli 22 Temmuz seçimlerine az bir zaman kala atılmıştı. Fakat çalışmalar söz verilen tarihte bitirilemedi. Köprülü kavşak projesinin, yüksek maliyet bedeliyle birlikte yerel seçimlerde oy avcılığına dönüşmesi muhtemel. O zamana kadar da projenin bitirilmesi zor görünüyor.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.