MİLLİ HÜKÜMETİN OLMAZSA OLMAZLARI!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

3 yazımda neden, nasıl,kimle Milli Hükümet anlatmaya çabaladım. Zaman Türkiye’yi germe zamanı değildir. Zaman kişisel ve partisel bencilliklerin doyumu zamanı değildir. Zaman ABD’nin ve İsrail’in piyonlarla yönelttiği namluların önünde çözümün Milli olanıdır. Atatürk İlke ve Devrimleridir. Zaman Altı Ok zamanıdır. Zaman TÜRKİYEMİZİN ÇÖZÜM ZAMANIDIR. Borç batağından kurtuluş için Programın kökten değiştirilmesi gerekiyor. Türkiye, İhracat Odaklı Ekonomiden Üretim Odaklı Ekonomiye geçmek zorundadır. İhracat Odaklı Ekonomi, dünya piyasalarında rekâbet adına, Türkiye’deki üretimi batırdı ve ithalatı büyüttü, iç pazarı bile yabancıya sundu. En önemlisi, Türkiye ekonomisinin parasal yönetimini küresel para babalarına teslim etti.
Oysa ihracatı artırmak için, üretimi artırmak gerekir. Dış ödemeler açığını kapatmak için, ihracata değil, üretime odaklanmak gerekir. Üreticiyi ve iç piyasaları korumadan, üretim geliştirilemez ve dış ticaret dengesi sağlanamaz. Bunun için, Milletçe tasarrufu artırmak ve yatırıma yöneltmek gerekir. Maliyetlerin yükselmesinden, belli ölçülerde maliyet enflasyonundan korkmamak gerekir.
Türkiye’nin ileri ya da geri teknoloji demeden bütün üretim kapasitesini seferber etmek gerekir. Dolayısıyla küçük ve orta sanayicinin ardiyelere attığı donanımın pasını silip üretime sokacak önlemler gerekir. Teknolojik gelişmenin anahtarı da, her aracı kullanarak istihdamı ve üretimi artırmaktır. Sadaka ekonomisinden vazgeçip, iş yapana ücret vermek gerekir.
Tarım ve sanayi üreticisini desteklemek gerekir. Tarıma desteği dönüm üzerinden değil, üretim miktarı üzerinden yapmak gerekir.
Kamu tasarruf ve yatırımlarıyla çalışan bütün nüfusu üretime seferber edecek kararlı uygulamalar gerekir.
İflas eden işletmeler kamulaştırılarak ekmek teknelerinin korunması ve üretime devam etmesi gerekir. Bunun için bütün üreticileri, ekmek teknesini korumak ve üretim amacında birleştirmek gerekir.
Batı Asya ve Avrasya ile işbirliğini gözeten doğru dış siyasetle yatırıma yönelik dış kaynakların büyütülmesi gerekir.
Gıda güvenliği, askerin ve polisin güvenliği, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve Eğitimde atılımın sağlanması yönünde Dört Güvenlik Siyasetinin izlenmesi gerekir.
Varolan kaynakların Üretim amacıyla verimli kullanılması, bölgeler arası dengelerin gözetilmesi için plan şarttır.
Dolar ve Avro saltanatına son verip Türk Lirasının hükümdarlığı gerekir.
Dışa kaçırılan yüz milyonlarca doların Türkiye’ye geri getirilmesi için köktenci uygulamalar gerekir.
Yolsuzluk Mahkemeleri kurarak, yağmalanan kaynakların kamuya kazandırılması gerekir.
Devlette savurganlığa son vermek için köktenci uygulamalar gerekir. Üretim seferberliğini ateşlemek için üreticilere şevk vermek gerekir.
AB dayatması bir yasa olan Büyükşehir Yasasının derhal kaldırılması gerekir.
Köylerin tüzel kişilikleri ve köy malları derhal geri verilmelidir.
Birinci sınıf, ikinci ve üçüncü sınıf Tarım arazileri, ormanlık alanlar, deniz kıyıları Anayasal güvence altına alınmalı, Anayasanın değişmez-değiştirilemez maddeleri arasında yer almalıdır.
Türkiye’yi eyaletlere bölme, üniter yapıya yönelik eylem ve söylem, tarım arazileri, köy malları, ormanlık alanlar, deniz kıyıları ile ilgili yasa tasarısı hazırlamaya kalkan, bu yönde söylem ve eylemde bulunanlar derhal yargıya teslim edilmelidir.
Belirttiğim yerlerle ilgili yazılı ve görsel basında demeci yer alanlara, tasarı hazırlayanlara hukuki işlem yapmayan Yargı görevlileri de aynı biçimde yargıya teslim edilmelidir.
Cemaat-tarikat adlı soysuz oluşumların dernek, cemiyet, okul ve benzeri oluşumları derhal kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmelidir.
Milli Eğitimde ezberci, testçi sistem araştırma-sorgulama-yorumlama-uygulamacı sisteme geçilmelidir.
Tarımda rol model olarak sunulan Amerika-Fransa-Almanya vb. gibi ülkelerin rol modelliği toplumdan uzaklaştırılmalıdır. Ülkemizin ana sanayiinin, yan sanayiinin, Kobilerin temeli tarımdır. Bu bize coğrafi bir nimettir.
VAROLAN YERİNE “KÜÇÜK AMERİKA” ya da “ÇAĞ ATLAMAK” ya da “YENİ TÜRKİYE ” adlı emperyalist yönlendirmeler aptallıktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.