Milli Görüş Belediyeciliğine hazır olun!

Yaklaşan yerel seçimlerin tarihi bir fırsat olduğunu belirten Yıldız, “Bütün gücümüzle çalışacağız. Kapı kapı dolaşıp gerçekleri milletimizle paylaşacağız. Ve yeniden işbaşına gelip, stres şehirleri değil, huzur şehirlerini inşa edeceğiz” dedi.

Açıklamasında dış politikaya da değinen Saadet Partisi İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, dış politikada AKP’yi “bir oraya bir buraya savrulan rotasını kaybetmiş bir gemi” olarak niteledi. Suriye’deki Esad zulmüne karşı olduklarını bildiren Yıldız, “Ancak; bir zalimin gidişi, daha büyük bir zulme vesile olmamalıdır” diye konuştu.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, yapılacak yerel seçimlerin, Yaşanabilir Bir Türkiye için yeni bir başlangıç olacağını belirterek, “Çünkü milletimiz Milli Görüş Belediyeciliğini özlemiştir. Milli görüş belediyelerinde gerçekleştirilen efsanevi hizmetleri hala özlemle anmakta ve sabırsızlıkla beklemektedir” dedi.

Milli Görüş Belediyeciliği’nin bir marka olduğuna dikkat çeken Yıldız, şimdi yeniden işbaşına geleceklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Yeniden işbaşına geleceğiz. İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Yerel ve yaygın sanayileşmeye öncülük edeceğiz. Toprağı nadastan tohuma kavuşturacağız. Göç veren illere güç vereceğiz. Rantsal dönüşüm değil, gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Hizmette yandaşçılığı ortadan kaldıracağız. Yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz. Stres şehirleri değil, huzur siteleri kuracağız. Yani yeniden “Yeni belediyecilik anlayışını biz gerçekleştireceğiz.”

Milli Görüşün Belediyecilik başarısının asla kişisel olmadığını bildiren Yıldız, başarının temelinde inanç, zihniyet ve gömlek meselesi olduğunu vurguladı.

Suriye’deki Esad zulmüne karşı olduklarını ve akan kanın bir an önce durmasını istediklerini söyleyen Yıldız, “Ancak; bir zalimin gidişi, daha büyük bir zulme vesile olmamalıdır. 50 bin kişinin katili olmakla suçlanan Saddam gittikten sonra, aynı Irak’ta 1,5-2 milyon masum insan öldürülmüştür” dedi.

NATO da dahil olmak üzere Suriye’ye bir dış müdahaleye kesinlikle karşı olduklarını ifade eden Yıldız, Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçlarının Irak, Afganistan, Libya gibi ülkelerde açıkça görüldüğüne vurgu yaparak “Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Suriye ve Türkiye’yi sıcak bir savaşın içine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunlar göz ardı edilmemeli, kışkırtma ihtimali unutulmamalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu.

Türkiye’nin bir karar aşamasında olduğunu anlatan SP İlçe Başkanı Yıldız, “Türkiye, cellâdından medet umarak uyduluk etmeye devam mı edecek? Yoksa İslam dünyasına lider mi olacak? Avrupa Birliği kapılarında oyalanmaya devam mı edecek, yoksa İslam Birliği’ni mi kuracak?” diye sordu.

Yıldız, Türkiye’in tek kurtuluşunun D-8’ler, İslam Birliği ve Milli Görüş politikaların dönmek olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en pahalı benzininin Türkiye’de satıldığını belirten İlçe Başkanı Yıldız, “Akaryakıt fiyatlarının yüzde 70'i vergidir. Hükümet her yıl devlet bütçesinden rantiyeye ödediği milyarlarca liralık faizi vatandaşın sırtına yüklüyor. 2012 yılında ödenecek olan toplam faiz miktarı 50 milyar liradır. Ülkemizin toplam borcu AK Parti iktidarında 217 milyar dolardan 560 milyar dolara çıkmıştır. Devletimiz borçlu, özel sektör borçlu, vatandaş borçlu. Topyekun millet olarak borç batağındayız. Türkiye'nin bugünkü hali Yunanistan'dan çok kötüdür. Halkımız kanaatkar olduğu için patlayamıyor. Ama bu gidişat iyi değildir” dedi.

Bazı insanların, “AKP ile siz, kardeş değil misiniz, aranızda ne fark var” diye sorduklarını aktaran Yıldız, iki parti arasındaki temel farkları ve Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca’nın yolunu şöyle özetledi: “Biz İslam Birliği diyoruz, Onlar Avrupa Birliği diyor. Onlar Türkiye’yi Avrupa’ya kuyruk yapmak için AB Bakanlığını kurmuşlardır.

Biz Müslümanları bir araya getirmek için D-8’leri kurduk. Hiçbir zaman haçlılarla ittifak yapmadık. Batı’dan medet ummadık. ABD’yi, İsrail’i dost ve müttefik olarak tanımlamadık. Üç-Beş kuruş gelecek diye parayla toprak satmadık. Peygamberimize hakaret edilirken, milletin gazını almadık. Hiçbir zaman küresel egemenlere teslim olmadık!”

İki parti arasındaki farkı bu şekilde ortaya koyan Yıldız, “Güneşi sağ elimize, ayı sol elimize verseler bu yoldan dönmeyeceğiz” diye kararlılıklarını ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.