Bayramlar sevgiyle ve coşkuyla kutlanmalıdır

Karacabey Müftülüğü, tüm ilçe halkının Kurban Bayramını kutlarken, bayram namazının saat 08.10'da kılınacağını duyurdu.
    Kurban Bayramı'nın sevinç, mutluluk, coşku ve imanla kutlanacağını dile getiren İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, “Bu kutsal bayram günlerine bizleri kavuşturan Yüce Rabb'imize sonsuz şükürler olsun. İnsanlığımızı ve Müslümanlığımızı kendisine borçlu olduğumuz hayat rehberimiz sevgili Peygamberimiz Muhammet Mustafa'ya salat ve selam olsun” dedi.
    Kurban olgusunun önemine dikkat çeken Müftü Yazıcı, “Kurban, Allah'a yakınlık kurma çabasıdır. Bayram ise hem sevmek, hem de sevindirmektir. Hayatı birlikte yaşadığımız anne, baba, eş ve çocuklarımızı sevindirdiğimiz gibi, kimsesiz, yaşlı, hasta, yetim, gözü yaşlı ve yalnızları da araştırıp sevindirmek bir Müslüman sorumluluğudur.
    Bayramı anlamak, Allah için sevmek, din kardeşliği şuuruna engel olan dargınlık, haset, kin, bencillik ve küskünlüğe son vermektir. Bayramı anlamak, affa nail olabilmek için affetmeyi bilmektir. Bayramı anlamak, dar zamanda yardım görebilmek için şimdiden yardım eli uzatmaktır.
    Bu duygular içerisinde mübarek tüm Karacabeylilerin Kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; aziz milletimize ve İslam alemine hayırlı olmasını dilerim.
    Karacabey genelinde bayram günü sabah namazına saat 06.50'de; Bayram namazına ise saat 08.10'da başlanacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.