Milli Eğitim’e karneli tepki!

*’Okuluma dokunma, karnemi size getirdim’ diyerek tepki gösteren Şehit Bahadır Tayfur’lu öğrenciler karnelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne bıraktı.
*Şehit Bahadır Tayfur’lu öğrenci ve velilere CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ndan destek geldi. Kayışoğlu, “Biz de sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız” dedi.

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüleceği iddialarına tepki gösteren öğrenciler ve velileri, karne töreninin ardından protesto yürüyüşü yaptı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da destek verdiği eylemde öğrenciler karnelerini Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bırakırken, veliler, yaz boyunca nöbet tutacaklarını söyledi.
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüleceği duyumları üzerine öğrenci velileri 3 kez sloganlarla Cumhuriyet Alanı’na yürüyüş yapmıştı. Cuma günü de karne töreni sonrası öğrenci velileri yine eylemdeydi. Veliler, ‘Okuluma dokunma, düzenimi bozma’, ‘Öğretmenime dokunma’ ve ‘Öğrencime dokunma’ sloganları atarak, öğrenciler de ellerindeki ‘Karnemi size getirdim’, ‘Tabela değiştirmek hizmet mi?’, ‘Ben tatile çıkıyorum, okulum size emanet’, ‘Bu okul Emin Dingin’i unutmayacak’, ‘Şehit adına saygı duy’, ‘Şehidimizin nöbeti bizde’, ‘Karacabey’de arsa kalmadı mı?’ pankartlarıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş yaptıktan sonra değişime tepki göstermek için karnelerini bıraktı.
Velilerin eylemine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da destek verdi. Öğrenci ve velilerle birlikte yürüyen Kayışoğlu, velilerin, okul müdürünün başka yere atanmasına ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı çıktığını söyledi.
Okulun değiştirilmemesi için 2 bin 500 imza toplayan öğrenci velileriyle birlikte Cuma günü Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istediklerini kaydeden Kayışoğlu, “Görüşme taleplerimiz çeşitli bahanelerle kabul edilmedi. Vatandaşından kaçan bir yönetim olur mu? Vatandaşı dinlemeyen bir mülki amir olur mu? Böyle bir ülkeyi nasıl daha ileriye taşıyacaksınız? Biz bu işin takipçisi olacağız. Velilerimize her türlü teminatı veriyorum. Bizim hiçbir beklentimiz, hiçbir siyasi çıkarımız yoktur. Bizim tek beklentimiz var, ülkemizi daha iyi bir konuma getirmek, çocuklarımızın geleceğini daha iyi yapmak. Bunun için her zaman sonuna kadar yanlarındayız. Bir mülki amirin ve eğitimden sorumlu bir yöneticinin vatandaşından kaçması kabul edilebilir bir durum değildir. Karne töreni sonrası yürüyüşümüz de engellenmek istendi. Ancak bunun demokratik bir hak olduğunu söyleyerek yürüyüşümüzü gerçekleştirdik” dedi.
Öğrencilerin ve velilerin sevinçli olmaları gereken karne töreninde ağladıklarına dikkat çeken Kayışoğlu, şöyle devam etti: “Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda karne günü hüzün vardı. Yüzlerce veli bir araya gelip, birbirlerine sarılıp, aynı duyguları paylaşarak ağlıyorsa işte bu okulda birlik ve beraberlik kurulmuş demektir. Kimsenin bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya hakkı yoktur. Eğer biz gerçekten dünyada ülkemizi ilerletmek istiyorsak, biz Aziz Sancarlar yetiştirmek istiyorsak, biz diğer ülkelerle bilimsel alanda yarışmak istiyorsak, Türkiye’ye hizmet etmek istiyorsak; eğitimi nitelikli, kaliteli, herkese eşit miktarlarla sunmak ve kimseyi ayırmamak zorundayız. Eğitimle insanları belli bir kalıba sokmak değil, gerçekten ülkemizi dünyada daha ileriye taşıyacak şekilde bir sistem yaratmak zorundayız. Veliler ve öğrenciler okullarına ve öğretmenlerine dokunan tektipçi anlayışa karşı tekvücut olarak gür sesleriyle bağırıyorlar ama onlar duymuyorlar. TBMM’de Maarif Vakfı görüşmelerinde bu konuda sorduğum bir soru üzerine Milli Eğitim Bakanı, velilere sorulup karar verileceğini söyledi. Ancak, burada hiçbir şekilde velilerin talepleri alınmıyor. Demokrasi bu değil. Eğitim kimsenin arka bahçesi değil. Biz gerçekten eğitimde zirvede olmak istiyorsak kaliteden, başarıdan ve eşitlikten ayrılmamamız gerekiyor. Ortada başarıları kanıtlanmış bir okul var ve siz bu okulu parçalayarak ne amaçlıyorsunuz? Veliler bu konuda kararlı gerekirse okulun değiştirilmemesi için yaz aylarında sırayla nöbet tutacaklar. CHP olarak bizler de bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin karşısında duracağız. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.