MHP’liler 6 milyonluk kazancı değerlendirdi

Karacabey Belediyesi’nin 4 ihaleden nasıl 6 milyon TL kazanç sağladığını sorgulayan MHP’li meclis üyeleri, Başkan Ali Özkan’ın verdiği cevabı kamuoyuyla paylaştı. MHP grup sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, “Ali Özkan’ın iş bilmediği ve kılıç kuşanamadığı ortaya çıktı” dedi.
Başkan Ali Özkan, Belediye’nin 4 ihaleden 6 milyon TL kazanç sağlandığını ilan panolarına asması üzerine 1 Nisan’da soru önergesi veren MHP’li meclis üyeleri, bu rakamın nasıl elde edildiğinin açıklanmasını istedi. MHP’lilerin sorusunu cevaplayan Başkan Ali Özkan, “2014 yılı yerel seçimleri öncesinde Karacabey Belediyesi’nde temizlik hizmeti alımı, kademe hizmeti alımı, büro hizmeti alımı ve park bahçe hizmet alımı olmak üzere 4 ihalede toplam 360 personel hizmeti satın alınmıştır.
Soru önergenizde bahse konu olan 4 ihale bunlardır. Yazımız ekinde sunmuş olduğumuz cetvelde de görüleceği gibi, 2007-2013 yılları arasında yapılan hizmet alımı ihalelerinde, müteahhitlik karı ortalaması yüzde 14,83’tür.
Başkanlığımızın ilk aylarında yapmış olduğumuz park bahçe hizmet alımı ve kademe hizmet alımı ihalelerinde teklif edilen müteahhitlik karı da %14 olduğundan, bu 2 ihale tarafımdan onaylanmayıp, 4 ihale birleştirilerek yeniden ihaleye çıkarılmıştır.
Yeniden yapmış olduğumuz 360 personel 35 aylık hizmet alımı ihalesinin karsız yaklaşık maliyeti 29.979.709,91 TL’dir. Bu ihaleyi 2007-2013 yılları arasındaki gibi yüzde 14,83’lük müteahhitlik karı ile ihale etmiş olsaydık, 35 ayda Belediyemizin kasasından 4.445.990,00 TL. fazla para çıkacaktı. Ayrıca 12 adet araç (5 adet çöp aracı, 2 adet 10 teker damperli kamyon, 1 adet kazıcı yükleyici, 1 adet 110 hp çift çeker traktör, 2 adet mini çöp aracı, 1 adet saç kasa kamyonet) 35 ay boyunca bir kuruşa çalışmakta ve bu süre içinde araçların bakım onarım giderleri de ilgili müteahhit tarafından karşılanmaktadır. Bir kuruşa çalıştırılan bu 12 adet aracın piyasa fiyatları üzerinden 35 aylık kira bedelleri ile bakım, onarım giderlerini dikkate aldığımızda, Belediyemizin bahse konu 4 ihaleden 35 ayda 6.000.000,00 TL kazancı olmuştur” dedi.
Başkan Ali Özkan’ın cevabını değerlendiren MHP grup sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, “Belediye Başkanı Ali Özkan birinci yılını bir çivi yakmadan, bir projeye imza atmadan tamamladı. İkinci yılının başında, muhalefet partilerinin soruları ve önergeleri karşısında ise işi bilmediği, kılıcı kuşanamadığı anlaşıldı.
İlkokula başlayan bir öğrenci, birinci yılın sonunda, ailesi, öğretmeni ve yakınları tarafından değerlendirilir. Öğrenci ilk dönemde okuma, yazmayı çözerse çevresinin takdirini toplar. İkinci dönemde de dört işlemi öğrenirse, birinci yılını başarı ile tamamlamış olur. Çevresi, birinci yılsonunda yaptığı değerlendirmede, ‘Bu çocuk okur ve adam olur’ ya da ‘bu çocuk okumaz’ der. Genellikle de bu değerlendirme doğru çıkar.
MHP Belediye meclis üyeleri olarak, Karacabey Belediyesi’nin 4 ihaleden nasıl 6 milyon TL kazanç sağladığının açıklanmasını istedik. Verdiğimiz 1 Nisan tarihli soru önergemizde, ‘Yapılan 4 ihale hangileridir? Her bir ihaleden kazancımız ne kadardır? İhalelerin hangi kalemlerinden kazanç sağlanmıştır?’ sorularına cevap istedik.
35 gün sonra sorumuzun cevabı, Mayıs oturumunda isimsiz olarak imza karşılığı dağıtıldı. Cevabın yasal süre içerisinde yönetmeliğe uygun olarak, kapalı zarf ile neden gönderilmediğine anlam veremedik. Cevap metninde ‘Yazımız ekinde sunmuş olduğumuz cetvelde de görüleceği gibi’ yazıyor ancak bu ek tarafımıza verilmedi. İş bilmek bu mudur?
Başkan Ali Özkan, 12 adet aracın 35 ay boyunca bir kuruşa çalışacağını ve bu süre içindeki bakım, onarım giderlerinin ilgili müteahhit tarafından karşılanacağını belirtiyor. Kim 12 adet aracı 35 ay boyunca bir kuruşa çalıştırır?
Takdir ve değerlendirmeyi Karacabey halkına bırakıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.