Hastane eksiklerini haykırıyor

Karacabey’de yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte birçok eksiğinin sıkıntı yarattığı ortaya çıktı. Hastanenin seçim öncesi hizmete apar-topar açılması için aceleye getirilmesi nedeniyle eksiklerinin göz ardı edildiğini 15 gün önce dile getiren vatandaşlar, oy uğruna insan sağlığının yok sayıldığını ileri sürdü.
Yeni Devlet Hastanesi, A ve B bloğun taşınma işlemlerinin ardından önceki hafta hizmete başladı. Hastanenin açılmasıyla birlikte birçok eksiğinin bulunduğu ortaya çıktı. Yoğun bakım ve diyaliz ünitesinin çalışmadığını dile getiren vatandaşlar, “Hastane, binadan ibaret değildir. İçerisinde taleplere cevap verecek donanım olmadıkça, yeni binanın halk sağlığına bir katkısı olmayacaktır. Yoğun bakım, diyaliz ünitesi çalışmıyor. Eczane var ancak içinde ilaç yok.
Günü kurtarmak adına yapılan üst geçit tehlike saçıyor. Kavşaktaki trafik keşmekeşliği 10 kat arttı. Burada ölümle sonuçlanacak trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Tır ve kamyonlar Soğan Pazarı’na dönüşte trafiği kilitliyor. Defalarca alt geçit yapılması gündeme getirilmesine karşın, üst geçit ve trafik lambaları ile geçici önlem alınmaya çalışılmasına anlam veremiyoruz. Trafik akışını daha da yoğunlaştıran üst geçit yapılmış densin diye yapılan tam bir ucube.
Hastanenin tamamlanmadan yarım yamalak hizmete açılmasını genel seçimlere bağlıyoruz. Oy uğruna insan sağlığının hiçe sayılamasın üzüntüyle karşılıyoruz. Göz boyamakla siyaset yapılmamalıdır. Hastanemizin eksiklerinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.