MHP’den su zammına tepki!

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, suya yapılan zamma yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Erol yaptığı açıklamada, “Karacabey’de su fiyatları aldı başını gidiyor. Bu gidişle yakın zamanda Arap Yarım Adası ile yarışır hale geleceğiz. Allah muhafaza eylesin…” dedi.
Erol, “Daha önce Karacabey’deki su fiyatlarının aşırı zamlanması konusunda yazılar yazmış ve bu konuda yetkililerin halkımızın mağduriyetini gidermesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini talep etmiştik.
BUSKİ’nin su fiyatlarında yapmış olduğu aşırı zamlardan dolayı, gerek parti merkezimize gelerek gerekse yolda çevirerek veya yapmış olduğumuz ziyaretlerde esnafımızdan ve halkımızdan aşırı derecede şikâyet alır konuma geldik.
2014 Aralık ayında, ‘Söz verdik, su fiyatlarını düşürdük’ diye billboardlara reklam verildi. O zaman; işyerlerinin M3 fiyatı 1.80 TL, meskenlerin ise 1.61 TL’idi.
Şuan Temmuz 2016 ayı itibari ile; işyerlerinin M3 fiyatı 11.70 TL, meskenlerin ise M3 fiyatı 4.40 TL olmuştur.

Halkımız zaten içinde bulunduğumuz zaman zarfında bir sürü badirelere göğüs germekte olup, ülkemizdeki ortalama TEFE+TÜFE Oranı %6-7’lerde gezdiği bir ortamda, bu aşırı zamlar geçim sıkıntısı içinde bulunan emekli, işçi, memur, çiftçi ve esnafımızı mağdur etmektedir” diyerek tepkisini gösterdi.
Evliya Çelebi’nin “Velhasıl Bursa sudan ibarettir” dediğini hatırlatan Erol , “Gölleri, barajları, göletleri, dereleri ve sulama kanallarıyla Bursa sudan ibarettir. Bursa su konusunda en şanslı şehirlerden biri olmasına karşın, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyükşehirlerden daha pahalıya su satmaktadır. Ancak mukayese yaparken yukarıda adı geçen illerin su fakiri olduğu ve su temini için mega projelere girişerek, finansman yükünün altında ezildiği bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.
Bursa’daki su bolluğuna karşın yapılan zammı eleştiren Erol, “Bursa’da neredeyse maliyetsiz elde edilen su, BUSKİ’nin borularından geçerek Türkiye’nin en pahalı suyu olarak evlerimize gelmektedir. Su zengini olan Bursalılar ve ilçeleri neden Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyorlar? Hayati önemi olan suyu halkımıza neden zehir ediyorsunuz?” şeklinde sordu.
Erol son olarak, “Yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyet ve önemi göstererek gerekli düzenlemeleri acilen devreye sokmasını beklemekteyiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.