Karacabey’de FETÖ Operasyonu sürüyor

*Karacabey’de 15 Temmuz’dan itibaren FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltılar bugün de sürerken,tutuklananların sayısı 4’e çıktı.

*Kapatılan FETÖ Yurtları hazineye devredildi

*Karacabey’in eski Kaymakamı Yurtseven adli kontrol şartı ile serbest

Karacabey’de önceki gün “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik 3’ü öğrenci evi olmak üzere 5 eve yapılan operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmıştı.
Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan  E. T., öğretmenler A. İ. ve  İ. E. “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından tutuklanırken, yönetici İ.Ö, öğrenciler E.V, S.E, M.Ö. ve esnaf M.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Evde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşısı Gülen’e ait kitap, dergi, gazete ve broşürlerden oluşan 11 çuval belge, Gülen’e ait konuşmaların yer aldığı bilgisayar, cep telefonu, flash bellek ve mp3 çalar ele geçirilmişti.
Gözaltılar sürüyor
Bu arada FETÖ’ya ait öğrenci evine de baskın yapıldı. Operasyonda F.E. ve M.K, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, FETÖ ele başına ait belgeler ve konuşmaların yer aldığı tablet ele geçirildi. F.E. tutuklanırken, M.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Karacabey’de 15 Temmuz’dan itibaren FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda tutuklananların sayısı 4’e çıktı. Diğer gözaltına alınanların ise sorgusu devam ediyor.
Kapatılan FETÖ Yurtları hazineye devredildi
Karacabey’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlarda Özel Osmanbey Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile Özel Emine Kazangil Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu mühürlendi. Gazi Mahallesi’ndeki FETÖ’ye ait FEM dershanesi ile yanında bulunan Özel Osmanbey Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Emirsultan Mahallesi’nde faaliyet gösteren, FETÖ tarafından yurt ve toplantı maksadıyla kullanılan Özel Emine Kazangil Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu da kapatıldı. Kapısına kilit vurulan yurtların dün itibariyle devlet hazinesine devredildiği öğrenildi.
Karacabey’in eski Kaymakamı Yurtseven adli kontrol şartı ile serbest
Karacabey’in bir önceki eski Kaymakamı olan ve daha sonra Sakarya Vali Yardımcılığı’na atanan Ahmet Yurtseven, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Yurtseven’in adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.
Sakarya’da darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Karacabey eski Kaymakamı Sakarya Vali Yardımcısı Ahmet Yurtseven ile Ramazan Şahin ve Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, önceki gün öğle saatlerinde Adliye’ye sevk edildi. Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım tutuklanırken, Vali Yardımcıları Ahmet Yurtseven ile Ramazan Şahin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz hakkında da arama kararı çıkartıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.