MHP gövde gösterisi yaptı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi, belediye başkan adayı ile yönetim kurulu üyeleri tanıtım töreninde gövde gösterisi yaptı.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde önceki gün gerçekleşen törene, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İl Başkanı Hasan Toktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir, İl Başkan Vekili Musa Sipahioğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Erkan Subaşı, İsmail Şenol, Mustafa Peker, Şükrü Gündüz, Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç, Gürsu İlçe Başkanı Suat Derviş, Gürsu Belediye Başkan Adayı Maksut Kaya, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Bayram, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Adayı Süreyya Balkış, Orhaneli Belediye Başkan Adayı Nafiz Kaya, Harmancık Belediye Başkan Adayı Yaşar Türk, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Terziler Odası Başkanı Şerafettin Barbaros, Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, Berberler Odası Başkanı İlhami Kösem'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Program, İlçe Başkanı İsmail Tezcan, İlçe Sekreteri Engin Ünveren, Muhasip Halit Bakkal, Başkan Vekilleri, Mehmet Atik, Ahmet Kudu, Soner Mestan, Sekreter Vekili, Enis Özcan, Asim Çolak, Muhasip Vekili Mustafa Eller, İsmail Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri, Remzi Cömert, Hakkı Zenginer, Fikret Özcan, Ayhan İl, Fatih Karabatı, Tamer Dönmez, Rıdvan Çıtak, Mehmet Gündoğan, Nuri Dinç, Suat Sular, Halil Barkın, Muharrem Uzel, Lokman Yıldırım, Ercüment Mestan, Barış Akalın, Süleyman Özdemir, Hakan Oruk, Mehmet Tayfur, Uğur Kırlı, Kenan Alp, Hayri Aydın, Necdet Öztürk, Adnan Özcan, Selahattin Yıldız, Tarkan Gani, Selami Yaman, Nuray Daştan ve İrfan İrik'in tanıtımıyla başladı.

Yönetim kurulunun tanıtılmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsmail Tezcan, önümüzdeki yerel seçimin Türkiye için karar ve kader anı olduğunu vurguladı.

Seçmenin önümüzdeki seçimlerde geleceğini oylayacağını söyleyen Tezcan, “Parti olarak, önümüzde mahalli idareler seçimlerini, çok önemsediğimizi ve ciddiye aldığımızı, her fırsatta söyledik. Bu nedenle, çalışmalarımızı başından beri çok sıkı tuttuk.

Milliyetçi Hareket Partisi, Karacabey'de iktidar olmaya hazırdır. Hedefleriyle, ilkeleriyle, üretken belediyecilik vizyonuyla, yetişmiş kadrolarıyla ve tertemiz düşünceleriyle, milletimize hizmet etmeye kararlıdır. Bizler, Türk milletinin kaynağı, yüz akı, milli kimliğinin muhafızlarıyız. Millet davasını hiç bırakmadan, Allah yolundan hiç sapmadan, milliyetçiliğin tertemiz çizgisinden hiç ayrılmadan, ülkülerimizi Türk-İslam ruhuyla örtüştürdük. 

'Artık yeter' demek, yanlışı, yozlaşmayı ve dağ gibi biriken yolsuzluğu durdurmak, milletin yetkisindedir. Kimseyle göbek bağımız, alacak verecek ilişkimiz, gizleyip saklayacağımız bir şey yoktur. Biz dünyevi zevkler uğruna, basit çıkarlar adına, günü birlik hevesler için ülkümüzden dönmedik. Ülkemize sırt çevirmedik. Milletimize vefasızlık yapmadık. Her zaman, taşıdığımız sorumluluğun bilincinde olduk.

Bir tas sıcak çorbaya, bir dilim ekmeğe, bir işe muhtaç garibanların, gözü kulağı buradadır. Ezilmiş, dışlanmış, itilmiş, incitilmiş, horlanmış biçarelerin hakkını arayacak ve savunacak, milliyetçi nefesler buradadır. Devlete baş, millete aş, bozguncuların başına taş isteyenlerin gözü buradadır. Şivan Perver'lerden bize ne? Vatanperverler buradadır.

Karacabey'in her köşesinde, uzanacak el, tutacak dal bekleyenlere Hızır gibi yetişeceğiz. Hiç kimseyi ayırmadan, en ufak bir gönül kırgınlığına, burukluğa ve kuşkuya izin vermeden herkesi kucaklayacak, herkesin temsilcisi ve sözcüsü olacağız.

Soğuktan elleri çatlayan yavrularımızı, bağrımıza basacağız. Besmeleyle dükkânını açan esnafımızın, dertlerine deva olacağız. İşçimizin, memurumuzun, emeklimizin, çiftçimizin, sanayicimizin ve darda kalmış herkesin yardımına koşacağız. Sabahtan akşama, nafakası için ter döken babaların feryatlarına, çare olacağız. Kardeşlikten ayrılmadan, her bir vatan evladının elinden tutacağız.

Önümüzdeki seçimler, inanıyorum ki yeni bir başlangıç olacaktır. Bu nedenle hepimize çok iş düşmektedir. 'Artık yeter, şimdi söz senin Karacabey.' Destek sizden, hizmet bizden” dedi.

Ardından söz alan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, “Kader anının arifesindeyiz. Şair yıllar önce 'Kalk yiğidim. Dağ başını duman aldı. Parçalandı yurdumun toprakları. Aslan payını aslan olmayan aldı' diyordu. Bugün yine dağ başını duman aldı. Aslan payı, aslan olmayana verildi. Devletimizin önemli makamlarını işgal edenler, bizim, hatta çocuklarımızın tedavi edebilmek için büyük bedeller ödemek zorunda oldukları büyük hatalar içinde. Bu hatalara 'dur' demenin yolu, iktidarı ele geçirmektir. Bu yol çok uzun değil. Sürecin sonunda elde edeceğimiz zaferin tıpkı yüzyıllar önce olduğu gibi tekrar Bursa'dan başlayıp bütün ülkeye yayılacağını görüyorum. Genel Başkanımız, gününü, gecesine katarak, bilgisiyle, birikimiyle bizim yanımızdadır. Bize düşen, iyi niyetle başladığımız bu yolda, birlikteliğimizi sürece dahil etmektir. Bursa'da akıl ve ahlak ile hizmet edecek yeni kadrolar seçtik. Ayırmadan, kayırmadan ve buyurmadan halkın hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

“Gönüldaşlarım” diyerek konuşmasına başlayan belediye başkan adayı Ayhan Tayfur, “10 Ekim 2013 tarihinde ilçe teşkilatına yapmış olduğum başvuru, ilçe ve il teşkilatı tarafından kabul gördü ve Genel Merkezimizce onaylandı. Beni bu kutsal görev için cesaretlendiren ülküdaşlarıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Belediye başkanlığına aday adaylığım sürecinde Bursa'da bir bayan gazeteci benimle kısa bir röportaj yaptı. 'Neden MHP'den aday adayı oluyorsunuz?' dedi. Bende, 1972 yılında, daha 15 yaşındayken Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in elini öperek bu kutlu davaya katıldığımı söyledim. Öğrencilik hayatımda, 30 yıllık meslek yaşantımda, ülkücülüğümden zerre sapmadım. Hiçbir hükümet zamanında eğilmedim, bükülmedim. Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin tek temsilcisi, Şivan Perver'lerin değil, vatanperverlerin son kalesi olan, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olmayacağım da, nereden aday olacağım?

Benim makamda, mevkide zerre kadar gözüm yok. Benim için en güzel makam, insanların gönlünde taht kurmaktır. Onların samimiyetini, sevgisini kazanmaktır. Yolda giderken insanlar samimiyetle selam veriyorsa, bir topluluğa katıldığımda saygı görüyorsam eğer, inanın dünyada benden bahtiyarı olamaz. Makam, mevki hırsı, şan, şöhret düşkünlüğü, haksız kazançla zenginlik düşüncem bugüne kadar hiç olmadı.

İçinizden bazıları belki de 'Öyleyse neden aday oldun?' diye düşünüyor olabilir.

Bazıları 'Politika entrika sanatıdır' diyor. Siyasetin ve halka hizmetin, dürüstçe de yapılabileceğini ispat etmek için aday oldum.

'Seçim parayla kazanılır' deniliyor. Seçim çalışmalarının, az ama helal parayla da yapılabileceğini ispat etmek için aday oldum.

Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki ekip çalışmasının gönüllülük esasına dayandığını, şahsi menfaat güdülmediğini, çıkar peşinde olanların partimizde barınamayacağını ispat etmek için aday oldum.

Kendimizi güzel anlatarak Karacabeyli hemşerilerimizin teveccühünü kazanırsak, Milliyetçi Hareket Partisi belediyeciliğinin farklılığını ispat etmek için aday oldum.

Bugünden itibaren gönül seferberliğini başlatıyoruz. İnanıyorum ki, partimize gönül vermiş, beni seven ve bana inanan bütün dostlarım, seçim çalışmalarımızda en az benim kadar çalışacaktır. Süreç içinde parti teşkilatımla birlikte, belediye meclisi listemizi titizlikle oluşturacağız. Birlikte hazırlayacağımız projelerle, Karacabey'imizin gelecek 5 yılını planlayacağız. Düşüncelerimizi ve projelerimizi sık sık sizlerle paylaşacağız.

Kimse benden seçim kazanma uğruna, insanlarımızı boş vaatlerle kandırarak, onların duygularıyla oynamamı beklemesin. Günümüz ve ilçemiz gerçekleriyle bağdaşmayan, hayali projelerle oy avcılığı yapmam, yapamam. Türklük şuurum ve İslam inancım buna izin vermez. Bizim belediyecilik anlayışımızda 'insan' figürü başroldedir. Bu nedenledir ki, 'Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü” düsturuyla hareket ederek, ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Ötekileştiren değil, örtüştüren olacağız. Hak yiyen değil, hakkını veren olacağız. 

Düşüncemizin özü halka hizmet, hakka hizmettir. Bizim düşüncemizde emanete sahip çıkmak, imanın gereğidir. Kazanırsak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim modeli uygulayacağız. Dürüstlükle, çalışkanlığı birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden ve yüreği Karacabey için çarpan herkesten istifade ederek, katılımcı ve birlikte yönetim anlayışını hakim kılacağız. Karacabey'imiz her türlü güzelliğe layık.

Aldığımız aile ve ülkü ocağı terbiyesiyle hiçbir şaibe ve kirliliğe bulaşmadan, Karacabey'imiz ve köylerimiz için en doğru ve en iyi hizmetleri üreterek, MHP'nin belediyecilik anlayışını ve farklılığını ispat edeceğiz. Gerekli olan bilgi, yeterlilik, kararlılık, hizmet aşkı, azim ve çalışkanlık bizde mevcuttur.

Gurur ve coşkuyla 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diye ant içerek , 'Varlığım, Türk varlığına armağan olsun” diyerek büyüdük. Gayret ve çalışma bizim, takdir Yüce Allah'ındır. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise, milliyetçi hareket mücadelesinde Karacabey'in hep ön planda olduğunu dile getirdi. Büyükataman, “Milletin hasretle beklemiş olduğu hizmetleri vermek için bilgisiyle, birikimiyle görevini yerine getirecek ülküdaşlarımla bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

Ayhan Tayfur, seçimlerin ardından Karacabeyli hemşerilerimizin özlemle beklemiş olduğu hizmetlere imza atacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.

Türkiye, gerçekten çok zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin seçimlerde vereceği karar yarınlarımızı tayin edecek. 

11 yılda iktidar olan AKP'nin neler yaptığına hepimiz şahidiz. Değer yargısı bırakmayan bu kadrolar, 11 yıl boyunca aldatmayla, kandırmayla ülkemizi adeta uçurumun eşiğine getirdi.

Daha dün meclise bir taslak tasarı getirildi. İktidar, milletin kendilerine vermiş olduğu çoğunluk yetkisine dayanarak iradeyi yine istismar edecek. 11 yıl boyunca pek çok örneğine şahit olduğumuz bu kaygı verici düzenlemeler, ihanet senaryosuyla kapalı kapılar ardında görüşülecek.

Sözde demokratikleşme paketinde ihanet senaryoları dolu. Milletin gözünün içine baka baka, pervasızca, edepsizce bu düzenlemeleri yapmak konusunda teşebbüste bulunan AKP'nin meclise sunduğu taslakta, Kürtçe'nin özel okullarda eğitimine imkan sağlaması için düzenleme var. PKK'nın ısrarla istediği 'x, q, w' harflerini bundan böyle özel okullarda kullanılmasına olanak sağlanacak. 30 yıldır milletimizin başına musallat edilen, binlerce masum vatan evladının katline neden olan PKK'nın çete başının, bir siyasi partinin başına getirilmesi planlanıyor. Bu nedenlerle önümüzdeki seçimler son derece önemli hala geldi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu oyunları bozmakla mükellefiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.