Mezarlık yeri mahkemelik oldu!

MHP Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla kararı alınan, Mecidiye Mahallesi’ndeki Karacaahmet Mezarlığı’ndan Ziraat Odası’na 1.800 metrekare arsa tahsisinin sakıncalı olduğunu ileri sürerek Bursa İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı ve yürütmenin durdurulmasını istedi.
Karacabey Belediye Meclisi’nin AKP’li üyeleri, geçen hafta gergin dakikaların yaşandığı oturumda Ziraat Odası’nın yer talebini oy çokluğu ile karara bağlamasının ardından siyasi arena iyice karıştı.
MHP’nin grup sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, AKP’li meclis üyelerinin bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Ziraat Odasına yer verilmesine karşı olmadıklarını ancak bunların yasal bir zeminde yürütülmesi gerektiğini belirten Hüsnü Doğruoğlu, “Karacabey’in geleceği hukuksuz alınan kararlarla karartılmamalıdır. Belediye Meclisi hukuksuz karar alamaz. Mezarlıktan yapılan yer tahsisi yasal değildir. Ziraat Odası’na yer verelim, ancak imar planına uygun bir alandan olursa sakınca olmaz” dedi.
İmar Planı’nda, ‘Mezarlık alanının, ağaçlandırılacak alan’ şeklinde işaretlendiğine dikkat çeken Hüsnü Doğruoğlu, İdare Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede şu görüşlere yer verdi:
“Karacabey ilçesi Mecidiye Mahallesi 313 ada 1 No’lu parsel hakkında; Karacabey Belediye Meclis Üyeleri’nin bilgisi dışında, ilçemiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından, Bursa Büyükşehir Meclis üyelerinin müracaatı ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Nazım İmar Planı değişikliği istenerek, 313 ada 1 No’lu parselin mezarlık alanından çıkarılması talep edilmiştir. Bu talep Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 14.04.2016 tarih, 2016/788 sayılı kararı oy çokluğu ile onaylanarak 03.05.2016 tarihinde askıya çıkarılmış ve 03.06.2016 tarihinde askı süresi sona ererek kesinleşmiştir.
Nazım İmar Plan değişikliği kesinleşmeden, Uygulama İmar Plan değişikliği yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere istinaden yapılamayacağından, Karacabey Belediye Meclisi’nce 01.06.2016 tarihinde gündemin 3/2 maddesi olarak oy çokluğu ile onaylanan bu parsel ile ilgili Uygulama İmar Plan değişikliğinin yasa gereği onaylanmaması hususunu ve Karacabey’in artan nüfus sayısı dikkate alındığında, mezarlık alanını küçültülmesi için yapılacak karar ve çalışmaların durdurulmasını saygılarımızla arz ederiz.”
Belediye Başkanı Ali Özkan ile AK Partili Meclis üyelerinin yanlış bir uygulama içine girdiklerini dile getirerek eleştiren Hüsnü Doğruoğlu, “Yanlış hesap Bağdat’tan dönerse ne olacak ” diye soru yönelterek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.