Meyve fidan satışları

Meyve fidan satışları
Karacabey Küçükkaraağaç Köyünde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen virüsten ari, sertifikalı bodur ve yarı bodur ılıman iklim meyve türlerinde fidan satışlarına başlandığı bildirildi.
Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürü Şaban Doğan, meyve fidanı alımı ve dikiminde fidan seçiminin çok önemli olduğunu belirterek, meyve bahçesi tesis etmenin ya da meyve fidanı dikmenin artık eskisi gibi pazardan fidan alıp dikmekten ibaret olmadığını kaydetti.
Doğan, fidan seçiminde, pazar istekleri fidanın dikileceği toprağın durumuna göre çeşit ve anaç seçimi ile birlikte meyve veriminin olabilmesi için tozlayıcı çeşitlerin seçiminin de önemli olduğuna dikkat çekti.
Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürlüğü’ nün üretmiş olduğu fidanların sertifikalı, ismine doğru olduğunu, fidan alacak kişilerin, fidanı dikecekleri toprak durumuna göre uygun anaç ve çeşit önerilerinde bulunduklarını söyleyen Doğan, teknik personel tarafından fidan dikimi ve bakımı konusunda fidan alıcılarının bilgilendirildiğini ifade etti. Doğan ayrıca, ucuz ve yanlış fidanlarla tesis edilen meyve bahçesinin üreticiye çok daha pahalıya mal olduğu konusunda uyarıda bulundu.
Fidan talebinde bulunan çiftçilerin fidanları doğrudan işletmeden alabileceği gibi, Vakıflar Bankası Karacabey Şubesi, 2012252 Nolu Hesaba ücreti ödemesi halinde kargo ile istenen adrese gönderileceği de belirtildi. Fidanların çiftçinin, araziye dikebileceği şekilde hazırlanarak teslim edildiğini vurgulandı.
Buna göre satış ücretleri şu şekilde açıklandı; (Kiraz, Erik, Armut, Ayva)-(Bodur-Yarı Bodur)Fidan Satış Fiyatları : 1. Boy Fidanlar : 7,00 YTL., 2. Boy Fidanlar : 6,00 YTL., (Kiraz, Erik)-(Standart Tohum Anacı) Fidan Satış Fiyatları: 1. Boy Fidanlar : 6,00 YTL., 2. Boy Fidanlar : 5,00 YTL., (Elma, Şeftali, Kayası) Fidan Satış Fiyatları : 1. Boy Fidanlar : 5,00 YTL., 2. Boy Fidanlar : 4,00 YTL., Şeftali, Kayası (2 Yaşlı) Fidan Satış Fiyatları 4,00 YTL.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.