Yüksekokul öğrencileri ürünlerini sergiledi

Yüksekokul öğrencileri ürünlerini sergiledi
Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Fonksiyonel Gıdalar Proje Yarışması”nda birbirinden leziz projeler sergilendi.
Sosyal Aktiviteler Salonu’nda, iki aşamadan oluşan yarışmada Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri hünerlerini sergiledi. İlk aşamada 91 proje sergilenirken, ikinci aşamada ise 30 proje yarıştı.
Yrd.Doç.Dr. Metin Güldeş, Doç. Dr. Canan Hecer, Öğr.Gör.Dr. Oya Girişkin, Öğr.Gör. Şennur Yıldırım, Nestle Kalite Güvence Müdürü Aydan Seyhun ve Sütaş Kalite Sistem Müdürü Şencan Gündüz’ün jüriliğini gerçekleştirdiği yarışmada, ürünler tek tek kontrol edilerek not verildi.
Tat, görünüş, projenin sunumu ve fonksiyonellik özellikleri gibi kriterlerin incelediği yarışma, unlu mamuller, başlangıç aperatifler ve tatlılar olmak üzere gruplandı.
Yarışma sonunda, Unlu Mamuller’de birinci Ayşe Elkoca (Mahlepli pasta), ikinci Fatma Fıçıcı (Tahinli kurabiye), ve üçüncü Merve Salbaş (Bal kabaklı kurabiye) oldu.
Aperatif ve Başlangıç ürünlerinde, Yasemin Ünsalan (Soya unlu ve ekinezyalı tarhana) ile birinci olurken, Sevilay Yiğit (Peyniraltı sulu içecek) ikinci ve Arzu Çalışkan (Keten tohumlu sıcak meze) da üçüncülüğü elde etti.
Tatlılar kategorisinde; Gamze S. Kurtaranoğlu (Pepinolu dondurma) birinci, Ali Gücün (Kalsiyumlu yoğurt) ikinci ve Yeliz Şenocak (Ekinezyalı puding) ise üçüncülükle yetindi. Derece giren öğrenciler Sütaş ürünleriyle ödüllendirildiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.